2018-04-11 48 瀏覽
今日夜晚放工,約朋友行咗陣銅鑼灣,行到咁上去,想搵啲好嘢食,咁岩見到心之食堂,咁就試下啦,估唔到有意外驚喜。一入到去,食堂雖然細細間,但裝修環境別有格調,播住一啲輕快嘅音樂,令人放鬆。食物方面,先講講京蔥雞肉串,一共有2串,岩岩好同朋友可以一人一串,肉質鮮嫩,燒得岩岩好,再配上獨家醬汁,味道一流,值得推薦。和風番茄沙律,沙律非常新鮮,甜甜既蕃茄加上酸酸既汁,非常令人開胃同滿足。燒雞軟骨,總共有3串,非常脆口,加上外表上既鹽粒,簡直絕配。日式煎餃子,炸得金黃鬆脆,我估呢個就係人們所謂既外脆內暖,煎餃子最高既境界啦,加上獨門醬汁,真係絕配到爆。蒜片牛柳粒,炒得非常入味,中意食牛既朋友絕對唔可以錯過。咖喱薯餅,採取吉列嘅形式,外層炸得金黃,入面包住暖暖既咖喱,配搭新鮮又合襯,可以一試。果汁特飲,味道類似雜果賓治,但甜度適中,帶有氣泡,應該個個人都會中意飲。

京蔥雞肉串

和風番茄沙律

燒雞軟骨

蒜片牛柳粒

蒜片牛柳粒,炒得非常入味,中意食牛既朋友絕對唔可以錯過。
咖喱薯餅

果汁特飲