Green Orange

這天來到上環永樂街, 難得放假約了朋友吃意大利菜。 餐廳樓底夠高,空間感十足, 裝修古典優雅, 感覺好舒服。提供lunch menu ,單點主菜on top 加$88 也包括沙律,湯,飲品及甜品。👍👍香煎鵝肝伴紅酒燴梨鵝肝煎得啱啱好, 表面煎得少許焦脆, 醋汁帶出鵝肝嘅甘香, 入口溶化, 這款頭盤永遠都令人心動~ 伴菜紅酒燴梨, 酒味也是恰到好處, 還有梨肉的香甜, 有助中和油膩感。這個南瓜湯香濃幼滑蒜蓉包焗得香脆黃金蟹肉意大利飯端上檯已經聞到蟹肉嘅香氣, 意大利飯質感煙韌, 最喜歡粗鞋嘅穀粒感覺, 吸滿蟹肉的精華, 一啖接一啖越吃越上癮,份量也是啱啱好, 放上紫菜碎也有畫龍點睛嘅效果。燒美國頂級安格斯西冷扒很滿意這道牛扒~ 估唔到烤得差不多全熟的 安格斯西冷可以如此美味, 散發出炭香味, 只是簡單放上海鹽胡椒😋。一啲都唔乾, 咬落甚為juicy!  而且肉味好濃, 還有牛油香氣! 帶有少許筋位,脂肪最為美味!👍👍伴菜也製作認真, 烤過嘅啡菇味道特別濃郁,還有bb露筍,意大利茄, 烤薯仔軟腍。可蘸秘製燒汁, 加入洋蔥紅酒調配 ,令西冷味道提升! 這份西冷扒是值得推介。😎👍👍Screwd

這個南瓜湯香濃幼滑

蒜蓉包焗得香脆

黃金蟹肉意大利飯
放上紫菜碎也有畫龍點睛嘅效果。

Screwdriver
滿意嘅cocktail, vodka 份量好輕手~ 混合鮮橙汁,夠fresh 夠chill, 好適合女士。

Fruit Punch
Fruit punch
好標準嘅fruit punch 味, 應有嘅果味都齊!

朱古力布朗尼配雲呢拿雪糕
擺盤好靚,😍好有藝術感。Brownie 剛焗起, 襯熱食係超美味, 朱古力味濃郁滿瀉, 👍👍 外皮焗得脆身, 裏面夠軟熟, 又有粒粒朱古力,果仁,口感豐富。 襯托住冰凍嘅雲呢拿雪糕 ,一凍一暖就是這款甜品的最高境界!

每款菜式精心製作, 由頭盤,主菜到甜品都帶來味覺嘅享受, 即使係日光白白, 都要帶朋友嚟撐吓枱腳,支持一吓~

外賣自取有七折,上飲食平台主餐牌堂食也有折扣,服務也非常專業, 美味抵食之選。
😍😋

Fruit Punch