今日一大清早同另一半出到去葵興去搞證件,所以就喺附近食埋早餐。今次嚟到瑞士咖啡室嗌佢地嘅:1)沙嗲牛麵,炒蛋丹麥多士,熱鴛鴦 ⭐️⭐️⭐️⭐️ / ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️2)吞拿魚烚蛋多士,雪菜肉絲米粉,熱奶茶 ⭐️⭐️⭐️⭐️ / ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️早餐俾坊間嘅平,但唔代表冇質素,沙嗲牛麵嘅牛肉有口感,雖然沙嗲味唔係特別濃烈,但個人而言朝早食得淡味啲反而唔錯,丹麥多士比起紅茶嘅來得出色,無烤過龍。多士亦都炒得唔錯,唔會因為太生而有啲水。本身係叫咗鴦走少甜,但黎到嘅係鴛鴦🥲因為另一半唔舒服嘅關係,所以就嗌咗吞拿魚烚蛋多士加個雪菜肉絲米粉,烚蛋有少少過咗火候而令到個蛋黃有少少黑邊,但整體配上吞拿魚醬都好多色,好多時出面嘅雪菜肉絲都係基本上無肉絲,但起碼今次呢個細細碗都食得出肉絲嘅口感同埋雪菜嘅香味,因為都食到好飽,所以佢都飲唔晒杯奶茶。埋單兩個餐$68,我同另一半都覺得性價比好高,始終呢間茶餐廳定位係附近工廠大廈嘅人士,所以定價都比出面偏低少少。環境方面係啲開咗幾年冰室嘅容貌,feel到有啲歲月,而服務我個人嚟講覺得唔錯,問佢地攞杯水同紙巾等,都唔會因為朝早就西口西面,比起紅茶已經好好多,所以經開附近可以去試吓。😉

2023-05-06
$34 (早餐)