2019-04-05 577 瀏覽
呢間餐廳喺SOGO後面街,去銅鑼灣行街間唔中都會經過,見佢門面都幾靚,裝修走簡約風,第一印象唔錯,但一路都未試。有一日有個朋友話想試下,咁我地就去左一試究竟。我地一人叫左一個丼,同埋加左D小食。呢度間唔中會做優惠,嗌野食夠某個價錢就可以用優惠價加小食同刺身。我地就加左個炸豆腐黎食。我地一心諗住黎食魚生丼,所以丼物就冇叫到熟食。估唔到佢D熟食都好出色!(咁我估D熟食丼應該都好唔錯!可惜我地冇叫到🤣)個炸豆腐比預期中更好食,有驚喜。炸得啱啱好,金黃色架上碟後仲係熱辣辣,一定係新鮮炸~食落口唔覺油膩,好香口,豆腐入面幾滑。推介炸魷魚圈亦都有D出乎意料,好好味呀D魷魚唔會韌,D炸漿好薄,真係好好味。加埋檸檬汁同沙律醬一齊食,真係一大享受又係勁推介黎到主菜喇!我地D海鮮丼兩個朋友都嗌左自選海鮮丼,海鮮嘅選擇都唔少,可以睇返下面menu 作參考每款丼都會跟一碗味噌湯,味道都唔錯架~雖然呢度嘅海鮮丼價錢唔算太平,但價錢好合理,而且比足料你!睇下面頭D料幾多D魚生全部都好新鮮,帆立貝更係令人難忘三文魚籽都好好食,唔會太咸,大細適中,D魚油喺個口入面好幸福三文魚同吞拿魚都係厚切架~油甘魚好新鮮,好好味~
有一日有個朋友話想試下,咁我地就去左一試究竟。

我地一心諗住黎食魚生丼,所以丼物就冇叫到熟食。

個炸豆腐比預期中更好食,有驚喜。
炸得啱啱好,金黃色架

上碟後仲係熱辣辣,一定係新鮮炸~
食落口唔覺油膩,好香口,豆腐入面幾滑。推介

日式炸豆腐

炸魷魚圈亦都有D出乎意料,好好味呀

又係勁推介

唐揚尤魚圈

黎到主菜喇!我地D海鮮丼

每款丼都會跟一碗味噌湯,味道都唔錯架~

D魚生全部都好新鮮,帆立貝更係令人難忘

自選海鮮丼

三文魚同吞拿魚都係厚切架~

自選海鮮丼

油甘魚好新鮮,好好味~
個吞拿魚蓉肥瘦適中,又唔會多根

店員仲好貼心咁問我地洗唔洗走蔥~
不過小編同朋友都勁鍾意食蔥,所以我地反而叫左多蔥🤣🤣
特上北海道丼

有朋友唔太食生野但又想食魚,所以就叫左個火炙嘅丼。
啲魚又係好厚身,好冧,餸飯好正

火炙三色丼

外觀好唔錯~

以下係餐廳 menu 比大家參考~
熟食丼就喺哂呢度,同埋有D配搭好哂嘅刺身丼比客人揀,唔洗煩~

出色嘅小食同炸物

想自己配搭都可以~

呢度地點方便,價錢合理,可以加入銅鑼灣嘅餐廳list
日式炸豆腐
唐揚尤魚圈