2023-03-26 1896 瀏覽
又有壽星🎂今次我地就揀左灣仔會展呢間鐵板燒,我地10幾人book 左間房暢飲暢食💙🥢 沙律沙律清新得黎上面加左啲櫻花蝦仲有啲天婦羅脆脆😋🥢銀鱈魚壽司🥢海膽壽司🥢鰤魚刺身🥢金倉魚腩刺身🥢鮑魚鮑魚好大隻丫,不過就見唔點郁🤣但係口感係好嘅,切完片都有咬口得黎唔會韌,但係我就覺得黑椒味重手左🥢帆立貝呢個就真係好好食,煮到啱啱好,煮熟嘅時候仲會有啲焦香,令佢哋嘅味道更加豐富,鮮味十足🥢日本雞肉肉質煮完都ok ,但係個雞皮就卜卜脆好正,唔會過鹹又唔會過軟,點醬汁食仲好食🥢黑豚肉🥢美國薄燒牛肉黑豚肉同牛肉一樣包住啲蔥花蒜片,煮得恰到好處,咬落肉質好嫩口,肉嘅油脂再加埋蔥蒜嘅香氣,兩樣口感味道一流🥢日本西冷肉質嫩滑多汁油脂好重帶動牛嘅香味出哂黎,5成熟啱啱好,每人兩件都好滿足,對於牛肉愛好者一定係一個唔會失望嘅選擇🥢炒飯食鐵板燒最後黎一個燶邊荷包蛋炒飯係必須的😆炒飯係乾身粒粒分明,但係有小小硬,不過加燶邊荷包蛋小小豉油真係好正,我自己都食左2碗丫🤭整體而言,餐廳內裝修營造出日式餐廳嘅氛圍,而且我見全場坐滿,氣氛好好,不過就係房內冷氣唔夠,keep住都有啲熱,不過鐵板燒能夠欣賞到烹飪過程,十分精彩,飽覽

🥢 沙律

🥢黑豚肉
🥢美國薄燒牛肉

🥢日本西冷

🥢炒飯

整體而言,餐廳內裝修營造出日式餐廳嘅氛圍,而且我見全場坐滿,氣氛好好,不過就係房內冷氣唔夠,keep住都有啲熱,不過鐵板燒能夠欣賞到烹飪過程,十分精彩,飽覽烹飪嘅精華,食材新鮮值得一試。