感謝好友為我慶祝生日,牛頭角站工商大廈林立,大多數是工廈飯堂,這次來到宏利廣場,在地下大堂逛一圈也找不到餐廳,原來是在外面。餐廳有室內及室外用餐區,環境都幾Chill。地道西班牙菜4人餐包1枝白酒,6款前菜小食,2款主菜,再加1份甜品,份量剛好。OpenRice用餐前1日訂購只需$1188① 鮮凍甜蝦配蒜茸蛋黃醬② 西班牙肉腸及香腸拼盤③ 烤香辣一口椰菜花④ 莫希托羊肉串燒⑤ 甜橙燒牛柳沙律⑥ 焗蒜茸牛油長法包.凍蝦鮮甜爽口,個蛋黃醬好好味;肉腸煎到金黃色夠Juicy;椰菜花有少少芝士醬響面,唔辣但好食。羊肉串燒莫希托味唔算好出,牛柳沙律加埋柚子汁味道清新,有埋春卷脆片口感更豐富。至於蒜茸包就無乜特別。⑦ 西班牙海鮮鍋飯⑧ 西班牙慢烤乳豬半隻. 西班牙海鮮飯有大蝦大蜆,飯旁有些沙律醬,撈勻又幾好食。烤乳豬好脆皮,骨都好易切開,厚肉又唔會太肥太膩,呢隻豬好出色!⑨ 4吋巴斯克芝士蛋糕.巴斯克蛋糕望落成個撻咁好細件,但呢個芝士蛋糕好足料,加埋面頭有些nuts,四個人分享我覺得好滿足。.①⓪ F.C. Altozano - Verdejo & Sauvignon Blanc至於House W
鮮凍甜蝦配蒜茸蛋黃醬

西班牙慢烤乳豬半隻

⑧ 西班牙慢烤乳豬半隻
4吋巴斯克芝士蛋糕

⑨ 4吋巴斯克芝士蛋糕
至於House Wine,本身唔太好酒,但呢枝酒好易入口。
鮮凍甜蝦配蒜茸蛋黃醬
西班牙肉腸及香腸拼盤