2017-03-10 1381 瀏覽
今年生日,朋友帶我去尖沙咀棉登徑嘅One Minden Tapas Kitchen食西班牙菜,無論環境、情調、食物、服務都非常之好!而且價錢合理,真係好滿足!頭盤我哋叫咗個豬肉丸,肉汁juicy,而且賣相一流,加茄汁同沙律醬都好好味!之後上嘅係蒜香八爪魚,非常出色有驚喜!八爪魚新鮮彈牙,個醬又好味,有少少海鹽更提升佢鮮味,底托黑蒜薯容,齒脥留香,一試難忘!必點!叫左個沙律都好出色,都有用啲海鹽吊味,好開胃,又多款式既蔬菜!之後朋友有叫ham拼盤,我本身麻麻地ham,總覺得有啲筋咬唔到,所以無乜意見跟住就係西班牙海鮮炒飯,足料、juicy、新鮮!估唔到炸豬耳西式做法會咁有趣特別!好似炸魚柳咁但入面係豬耳,但仍然保留到汁唔會乾!特別然後呢個佐酒既銀鱈魚真係驚喜地好味!又鮮味,又滑,又稔,回味無窮!一人叫杯嘢飲慢慢傾偈,可以歎足一個晚上,又唔會限時限刻要走,大愛!
,無論環境、情調、食物、服務都非常之好!
而且價錢合理,真係好滿足!
豬肉丸
頭盤我哋叫咗個豬肉丸,肉汁juicy,而且賣相一流
,加茄汁同沙律醬都好好味!
Garlician  Octopus
之後上嘅係蒜香八爪魚,非常出色有驚喜!
八爪魚新鮮彈牙,個醬又好味
必點!
Salad
海鮮西班牙炒飯
跟住就係西班牙海鮮炒飯,足料、juicy、新鮮!
炸豬耳
Cod
然後呢個佐酒既銀鱈魚真係驚喜地好味!
又鮮味,又滑,又稔,回味無窮!
Sangria
2017-02-12