2019-11-18 437 瀏覽
為慶祝肥表弟11歲生日,約埋呀豬媽一齊去緣聚西日餐廳食餐飽嘅🤗呢度放題依舊,款式多,有日式又有西式,仲有得打邊爐添,CP值高,2人同行一人半價都幾抵食。餐廳冷氣非常夠,打邊爐的話就岩岩好。搵左個卡位坐,其實舒適闊落嘅,只係我地叫得太多野食,枱都唔夠放,哈哈。不過店員好好,會不時過黎幫手收碟,聽到我地有野未到,又主動追單,有禮貌又好殷勤,thank you❤入門口就有一排雪櫃放滿各式各樣嘅飲品。而家餐廳用電話掃QRcode點餐,豬幾喜歡,方便快捷🤗刺身正,好新鮮,點左三文魚、甜蝦、帶子和象拔蚌等,三文魚切得夠厚身,入口鮮甜有魚味。甜蝦同帶子新鮮肥美多肉,肉質結實彈牙,口感一流!金黃色嘅天婦羅,入口唔會感覺油膩,脆漿面層鬆化。熱辣辣嘅蟹粥,俾呀豬媽食,粥底綿綿的,蟹味濃郁。濃湯煮蜆,蜆肉鮮甜,湯底帶有酒香味,酒香撲鼻!蒜香牛柳粒,encore2次,牛柳份量十足,脂肪比例平均,外脆內軟,牛味濃郁。黃金雞軟骨,外酥內脆嘅雞軟骨口感豐富,加上樸實簡單嘅調味,減輕油膩感。漢堡扒,雞扒同燒羊架,食落非常香口同入味,肉質嫩滑多汁,當中羊架燒得再金黃色,表弟愛上❤同呀豬媽一齊再黎一件。壽司有水準,份量

入門口就有一排雪櫃放滿各式各樣嘅飲品。

而家餐廳用電話掃QRcode點餐,豬幾喜歡,方便快捷🤗

刺身

金黃色嘅天婦羅,入口唔會感覺油膩,脆漿面層鬆化。
天婦羅,蟹粥

熱辣辣嘅蟹粥,俾呀豬媽食,粥底綿綿的,蟹味濃郁。
濃湯煮蜆,蜆肉鮮甜,湯底帶有酒香味,酒香撲鼻!

蒜香牛柳粒,濃湯煮蜆

黃金雞軟骨,漢堡扒,雞扒同燒羊架

壽司有水準,份量細細件,咁就可以試多幾款喇。
Order左幾款,當中有鰻魚、帶子、蟹肉、火灸三文魚壽司,賣相味道都唔錯。

壽司

日式蟹皇翅,足料碗仔翅,熱辣辣,正。

日式蟹皇翅

甜品選擇多,甜品櫃差唔多有十款,蛋糕,布甸,豆腐花,啫喱,各式各樣都有。行多幾步隔離就係雪糕雪條,仲有部雪糕機同爆谷機,表弟畢左一碗,我地食行傾下,又幾好食,叫佢拎多碗😂另外可以點自家製海鹽雪糕同焦糖牛奶雪糕,細細個喺豬嘅最愛。

走時經過有d cardboard for影相,生日影一張都幾開心🥳

刺身
天婦羅,蟹粥