2019-03-09 59 瀏覽
排緊隊入去食果時,有一個外地人好搞笑,佢問我同男友係度排緊咩(當時都幾多人一齊排緊隊),我指左指間舖頭,之後佢問好好食架?我笑左一下,真係唔識點比反應佢好😂我同男友分別揀左個煎三文魚扒意大利飯同埋黑松露啡菇露荀意大利飯,另外跟餐加左個八爪魚沙律同埋醬燒雞翼,果日做緊期間限定,身份證分別有「5」、「2」、「0」可以享有折扣加其中一款甜品,咁岩男友3隻字中哂,我地梗係拿拿淋揀左個日本紫薯心太軟,另外我再叫左杯朱古力曲奇咖啡沙冰。首先講下個八爪魚沙律,完全估唔到個八爪魚同沙律菜係咁夾,個汁有少少wasabi ,整體好好食。雞翼都係普通雞翼,個汁唔錯同埋燒得好香。不過個煎三文魚扒意大利飯就令我有d失望,我嚴重懷疑廚師應該係唔記得落鹽,成個飯完全冇味,件三文魚扒就還ok。所以我強行迫我男朋友同我交換個飯😂😂😂佢個飯黑松露味好濃,好香,啡菇非常好食,成個飯好好食。而杯沙杯亦都好特別,好好飲,上面d cream加埋朱古力好香好正。重點尼喇,日本紫薯心太軟,雪糕係椰子雪糕,因為我唔係話特別好紫薯,原本諗住我食雪糕,男友食個紫薯心太軟,但後尾調返轉,個心太軟比我食哂咁滯,佢個心太軟外皮焗得好香好鬆,而且
重點尼喇,日本紫薯心太軟,雪糕係椰子雪糕,因為我唔係話特別好紫薯,原本諗住我食雪糕,男友食個紫薯心太軟,但後尾調返轉,個心太軟比我食哂咁滯,佢個心太軟外皮焗得好香好鬆,而且入面嘅紫薯唔會好甜,成個感覺好夾,加埋杯沙冰,即刻唔記得哂頭先冇落鹽果個飯。
日本紫薯心太軟
朱古力曲奇咖啡沙冰