餐廳: Horizonte Lounge
資訊:

放工完咗忙碌嘅一日最適合黎個Happy Hour🌙 今日搵到新開嘅呢間天台酒吧🏙 地理位置已經好吸引 係佐敦最高嘅酒吧🥰 望到晒270度環迴嘅城市景色🌆 一邊俯瞰鬧市望到昂船洲大橋嗰邊嘅日落🌤 另一邊仲望到維港景色同埋幻彩詠香江🌈 由黃昏去到夜晚居高臨下有種好Chill既感覺🌕好適合吹水傾吓計 宜家新推出三款特別既Cocktail 用咗西方經典傳說故事做主題⚔️ 特別得黎賣相好特別適合打卡📸 而家特價試曬三杯有優惠價 $388 約返班朋友嚟Chill下絕對係好選擇🥳⭐️ El Agua de la Vida 💧靈感來自西班牙文生命之水嘅傳說🇪🇸 相傳生命之水比花草樹木圍繞有神奇既功用🔮 湖水藍色嘅Curacao作為主調 加上花朵同雀仔嘅點綴🌸 好有夢幻嘅感覺 加上荔枝同檸檬嘅精華🍋同埋自制雪梨Syrup🍐 果味濃厚 酸酸甜甜女士一定會喜歡💙⭐️ Corage 🗡用咗勇者屠龍嘅傳說為靈感🐲呢杯Cocktail代表惡龍既鮮血化身成玫瑰🌹 特別加上煙燻蘋果木既效果🪵 打卡感十足之餘Smoky既味道亦增加了層次 以Campari同White Rum做Base 酒味比較重亦有種神秘的感覺🍷⭐️ Deep

El Agua de la Vida

⭐️ El Agua de la Vida 💧
Corage

⭐️ Corage 🗡

⭐️ Deep Fried Spicy Chicken Wings 🍗
佐酒小食同樣高質🥂 香脆得來辣度啱啱好送酒一流💛
Churros

⭐️ Churros 🍮
貫徹返西班牙嘅主題好Exotic🤩酥脆度啱啱好掛上朱古力漿帶微苦感🍫 配合返較有深度既Cocktail 🖤
El Agua de la Vida
Corage