2021-07-18 671 瀏覽
𝒲𝑒𝓈𝓉𝑒𝓇𝓃 𝑅𝑒𝓈𝓉𝒶𝓊𝓇𝒶𝓃𝓉 𝒾𝓃 𝒯𝓈𝒾𝓂 𝒮𝒽𝒶 𝒯𝓈𝓊𝒾放假出左尖沙咀行下,順便影下𝘏𝘒𝘔𝘖𝘈果個勁多人打卡既果舊雲,之後行到文化中心醫肚。呢間餐廳燈光比較暗,都算幾大間,有幾塊落地大玻璃望住出面,個𝘷𝘪𝘦𝘸 幾靚同開揚。餐廳門口有2部自助點餐機同傳統櫃位落𝘰𝘳𝘥𝘦𝘳。🌟大早餐 𝗔𝗹𝗹 𝗗𝗮𝘆 𝗕𝗿𝗲𝗮𝗸𝗳𝗮𝘀𝘁 ($𝟲𝟴)我好鐘意試唔同餐廳既𝘈𝘭𝘭 𝘋𝘢𝘺 𝘉𝘳𝘦𝘢𝘬𝘧𝘢𝘴𝘵,呢道既全日早餐定價比較平,但質素都相對差少少。佢既蛋係煎蛋黎,平時通常係炒蛋?!磨菇好似有𝘋硬同埋冇煎過果種香口既感覺。仲有唔係用煙肉而係比較普通既火腿,德國腸都正常發揮。唯一比較特別既係有𝘥 𝘴𝘮𝘢𝘴𝘩𝘦𝘥 𝘢𝘷𝘰𝘤𝘢𝘥𝘰🥑,加左少少蕃茄🍅係入面,可惜好似溝左水咁,味道偏淡。成個𝘈𝘭𝘭 𝘋𝘢𝘺 𝘣𝘳𝘦𝘢𝘬𝘧𝘢𝘴𝘵 都似快餐店質素,有點失望呀。🌟芝士肉醬薯條 𝗕𝗼𝗹𝗼𝗴𝗻𝗲𝘀𝗲 𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲  𝗙𝗿𝗶𝗲𝘀 ($𝟰𝟱) 連飲品雖然係𝘵𝘦𝘢 𝘴𝘦𝘵,但份量比想像中細,肉醬唔係用免治豬肉,而係條狀既豬肉絲,有少少奇怪,而且肉醬偏咸。薯條炸得幾好味,配埋芝士肉醬係吸引既,但可惜芝士份量唔算多,即使做到拉絲

🌟大早餐 𝗔𝗹𝗹 𝗗𝗮𝘆 𝗕𝗿𝗲𝗮𝗸𝗳𝗮𝘀𝘁 ($𝟲𝟴)

雖然係𝘵𝘦𝘢 𝘴𝘦𝘵,但份量比想像中細,肉醬唔係用免治豬肉,而係條狀既豬肉絲,有少少奇怪,而且肉醬偏咸。薯條炸得幾好味,配埋芝士肉醬係吸引既,但可惜芝士份量唔算多,即使做到拉絲但好多時都食到肉醬又食唔到芝士,食完會覺得個口好咸。

不過呢道既飲品反而有驚喜,試左𝘤𝘢𝘱𝘱𝘶𝘤𝘤𝘪𝘯𝘰 ☕️(+$4)同凍檸蜜 (+$18),𝘤𝘢𝘱𝘱𝘶𝘤𝘤𝘪𝘯𝘰口感綿滑得黎幾濃烈,奶泡都算厚,唔錯。

📍 𝘿𝙚𝙡𝙞 𝙖𝙣𝙙 𝙒𝙞𝙣𝙚
尖沙咀梳士巴利道10號香港文化中心餐廳大樓地下
𝘎/𝘍, 𝘙𝘦𝘴𝘵𝘢𝘶𝘳𝘢𝘯𝘵 𝘉𝘭𝘰𝘤𝘬, 𝘏𝘰𝘯𝘨 𝘒𝘰𝘯𝘨 𝘊𝘶𝘭𝘵𝘶𝘳𝘢𝘭 𝘊𝘦𝘯𝘵𝘳𝘦, 10 𝘚𝘢𝘭𝘪𝘴𝘣𝘶𝘳𝘺 𝘙𝘰𝘢𝘥, 𝘛𝘴𝘪𝘮 𝘚𝘩𝘢 𝘛𝘴𝘶𝘪
2021-07-18