話說上星期返工果時,見到公司樓下果間裝修得靚靚哋嘅cafe終於都開張喇❗️原來係我之前同同事喺尖沙咀食過嘅Espresso Alchemy😍今日見Happy Friday 但lunch冇人陪我食😢 就喺度享受一個人的午餐🙈好彩今日天氣好☀️所以風景都好好☺️仲要今日夠早,比我霸到街景為位💕天然嘅自然光穿透玻璃滲透入店內,望住街景享受自然光☺️ 淨係坐喺度已經覺得好relax🥰店入面嘅裝修算簡潔,乾淨企理👍🏻我今日點咗個三文治lunch set❣️火雞胸蕃茄三文治配希臘乳酪醬 $79勁大份呀😳❗️三文治入面夾咗生菜、多種沙律菜、蕃茄,仲有好多火雞胸肉😍 好足料,一d 都唔小器👍🏻麵包烘得好靚❗️微暖香脆而唔燶❣️難得食雞胸肉竟然唔乾又唔柴🤩 好易入口👏🏻夾埋新鮮清涼嘅生菜、沙律菜,再配埋酸酸地嘅希臘乳酪醬,唔單止口感豐富,味道都好清新👍🏻 味道亦唔錯💕我加咗$15 要個L size嘅milk chocolate🤓個拉花拉得好靚🥰 幾有層次感,仲係側邊洒咗啲朱古力粉,幾有心機👍🏻牛奶令入口更香滑💕朱古力味飄香☕️飲落唔算極濃,唔會好刺激,岩晒d 懶健康嘅OL🤪飲到底有少少咖啡味,又幾香🤭下個禮拜落嚟買杯咖啡
今日見Happy Friday 但lunch冇人陪我食😢
就喺度享受一個人的午餐🙈

好彩今日天氣好☀️所以風景都好好☺️
仲要今日夠早,比我霸到街景為位💕
店入面嘅裝修算簡潔,乾淨企理👍🏻

我今日點咗個三文治lunch set❣️

火雞胸蕃茄三文治配希臘乳酪醬 $79

勁大份呀😳❗️
麵包烘得好靚❗️微暖香脆而唔燶❣️
難得食雞胸肉竟然唔乾又唔柴🤩 好易入口👏🏻

鮮奶巧克力

牛奶令入口更香滑💕
朱古力味飄香☕️
飲落唔算極濃,唔會好刺激,岩晒d 懶健康嘅OL🤪
飲到底有少少咖啡味,又幾香🤭
下個禮拜落嚟買杯咖啡先😎
2019-11-29