2018-01-02 105 瀏覽
約左朋友食西餐,呢間鋪頭裝橫好特別,有少少外國感覺,用木質的傢俬亦令到間餐廳品位提升。可以選擇dinner set,又或好似我地甘散叫兩份主菜再加錢升級變套餐,其實價錢同set唔係相差太遠,但就可以揀你想食的。餐包小口鬆脆,再配呢個好特別的沙律醬,酸酸甜甜,令人好想食一口再食一口。呢個西餐湯creamy得黎又唔油膩。餐飲叫左凍奶茶同似乎係招牌的接骨玫瑰茶,味道幾特別。主菜首先黎左個燴火肋肉,望落去好似好細份,但其實份量岩岩好。個燴肉汁好濃味,如果就甘食會偏少少鹹,所以要配上面包。牛肋肉燴完唔會韌,反而好嫩,又吸收到醬汁味道。最後係今晚最想試的炭燒肉眼扒。果然好好味,表面好有炭燒味道,我地叫左7成熟,肉汁依然豐富,唔會覺得乾身。
餐前面包

餐湯
呢個西餐湯creamy得黎又唔油膩。
凍奶茶
凍接骨木玫瑰花茶
餐飲叫左凍奶茶同似乎係招牌的接骨玫瑰茶,味道幾特別。
紅酒慢煮美國安格斯牛肋肉燴薯仔伴意大利軟包

炭燒美國頂級1855肉眼牛扒伴薯菜