2021-07-24 654 瀏覽
位於觀塘The Wave 其中一間餐廳初嘗👉🏻Downtown 👈🏻🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀搭lift 2樓就到啦👏🏻餐廳環境闊落,座位亦坐得舒服,如果想約朋友聚會傾計,Downtown都係一個選擇~🧀鹹蛋黃芝士蟹肉蟹粉 💵168🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀好特別既容器,令視覺享受加分,入面有🧂🥚鹹蛋黃碎、🧀芝士、🦀蟹肉,配埋蒜蓉多士夾住食,好滿足又邪惡🤤🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀不過我覺得鹹蛋黃味唔夠,個texture 就岩岩好,如果太過濃厚會令人好快感到膩~🦐香蒜辣椒欖油煎虎蝦 (6隻)💵138🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀每碟菜都配🥖多士,食多士都食飽左😂我有啲失望既係,蝦唔夠蒜香味,配多士一齊食有啲乾😗不過蝦既size 都算大隻~🥩意大利生牛肉韃靼 💵178🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀入面包含蛋黃、香料、金箔,當然配埋🥖多士夾黎食~🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀我諗我之後都唔會再點生牛肉😂每次食都覺得好難食😣純粹個人感覺唔討好~🤭ps:朋友鍾意食先點餐🥩威靈頓美國特級牛柳 💵388🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀當中包括有🥬嫩菠菜、🥔燒手指薯、🥩威靈頓牛柳配

位於觀塘The Wave 其中一間餐廳初嘗
👉🏻Downtown 👈🏻
搭lift 2樓就到啦👏🏻

鹹蛋黃芝士蟹肉蟹粉

🧀鹹蛋黃芝士蟹肉蟹粉 💵168

香蒜辣椒欖油煎虎蝦

🦐香蒜辣椒欖油煎虎蝦 (6隻)💵138
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
每碟菜都配🥖多士,食多士都食飽左😂

意大利生牛肉韃靼

🥩意大利生牛肉韃靼 💵178
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
入面包含蛋黃、香料、金箔,當然配埋🥖多士夾黎食~
🤭ps:朋友鍾意食先點餐

威靈頓美國特級牛柳

🥩威靈頓美國特級牛柳 💵388
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
當中包括有🥬嫩菠菜、🥔燒手指薯、🥩威靈頓牛柳配黑松露菌燒汁~
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
食物面頭落左啲粗鹽,食到覺得有啲鹹,酥皮整得唔脆同有啲散,不過牛柳口感整得好腍,而份量比我想像中細左啲😂

靜岡焙茶拿鐵

🍵靜岡焙茶拿鐵 💵55
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
焙茶Latte 既拉口花令人賞心悅目🌸不過味道唔算重焙茶味,但口感不錯~
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
☀️總括而言,我覺得意大利晚餐既💵價錢黎講算平,服務度還好,食物一般又未算話好食到想黎多次😂但環境坐得好舒服~