2022-06-26 1268 瀏覽
見到網上食評幾好,又同朋友試吓,4個人都選了六道菜的 lunch。餐廳主人好貼心咁俾咗個video我哋,如果冇video其實有少少難搵,諗唔到山林道最篤篤有一間私房菜餐廳。因為係中午嘅關係只有我們一枱,大聲講笑都冇問題 ☺️ 前菜係西瓜波牛蒡,跟住係一個熱帶水果配乳酪沙律,再跟住一個青蘋果凍湯,我覺得好好味 🙂 唔鍾意飲凍湯嘅朋友可以揀另外一款魚嘅熱湯。之後係一個雞肝米形意粉;我覺得係今日 the beat! 簡直想添多一碗!主菜揀咗黑毛豬肩胛肉,不錯。甜品係一個朱古力流心蛋糕,啱晒我鍾意食朱古力! 店主服務好好,每上一道菜都有介紹俾我哋聽究竟係乜嘢材料。有機會可以再去喎 🙂