2022-12-17 481 瀏覽
前幾日係尼間cafe食lunch,入到黎服務員照顧周到,俾我選擇自己想坐嘅位置,位置我大致上都分左三個位,一個位係比較安靜,適合自己做下功課溫下書聽下歌嘅地方,而第二個位係廚房對出嘅座位,適合啲想聽歌又唔想塞住耳仔自己聽歌嘅朋友仔,而第三個座位就係室外嘅位置,可以望下周圍環境,彷彿置身於鄉郊,雖然睇唔到咩靚嘅風景,但係cafe係近住宅區,相對上係安靜無咁污染,所以坐出面同樣地可以吸收一下大自然嘅空氣。不能不說服務員嘅代客態度非常好👍,入到黎都會同返每位客人講返紙袋係用黎裝口罩嘅,雖然大部分人都知道紙袋嘅用途,但係有服務員咁盡責咁同返每一位客人講其實唔係咁容易做到,最緊要係每日都講N咁多次,但係佢地都無表現出一種毫無可奈何嘅樣子,同埋會同每一位客人講返邊啲食物加多左啲咩材料,等到客人都可以清楚理解。而食物同飲品方面都係好飲好食無得彈,所以我會keep住幫襯以及介紹俾多啲朋友知道。

• 富士山
  • 明太子魷魚蟹棒意大利麵