環境:我地兩個人餐廳安排左入面梳化位比我地😊 空間都幾大,食得幾舒服,加上嗰位置比較靜,好適合情侶過黎食👍🏿食物質素:👉🏿原味鮮肉小籠包評分:9/10小籠包皮薄多汁,咬落後非常Juicy😽 餡料都好滑嘟嘟,十分推薦比大家😍👉🏿蜜汁頂級西班牙黑毛豬叉燒評分:10/10呢款叉燒要預先訂先有得食😊 價錢不菲,但係因為好多人推介,我地抱住一試既心態去食🤣一咬落後簡直驚為天人,肉質軟嫩又因為厚切唔會無左叉燒既咬口。半肥瘦部位掌握得好好,脂肪位同瘦肉一齊咬時非常正,呈現到肥瘦達到最適合位置既感覺😍 醬汁係正常蜜汁既味道,我好奇如果外皮可以燒到脆脆地會唔會更加正🤣但係所有嘢加埋一齊就啱啱好👍🏿 雖然睇落好似得幾舊,但係因為厚切既關係,其實份量我都覺得足夠,3-4人食都夠食😊 👉🏿42天飼養北京片皮鴨評分:8/10片皮鴨都需要預先訂,我地早兩個禮拜book已經book唔到星期六日食🥲 所以想食既朋友記得早d book喇~師傅分左三部份比我地,一開始黎比左一碟鴨皮我地沾住砂糖食😊 鴨皮非常酥脆,入口即溶,口腔內圍繞住鴨香既味道👍🏿之後就比左鴨胸連皮同鴨髀連皮既位置,兩樣味道都唔錯,我十分欣賞係即叫即整,
環境:

蜜汁頂級西班牙黑毛豬叉燒

👉🏿42天飼養北京片皮鴨
評分:8/10

42天飼養北京片皮鴨

之後就比左鴨胸連皮同鴨髀連皮既位置,兩樣味道都唔錯,我十分欣賞係即叫即整,所以上菜時都仲係熱👍🏿 餅皮比左兩籠我地,份量十足😊 仲有一個發熱包keep住餅皮既溫度,非常貼心👍🏿 只係可能因為餅皮蒸得耐左,個邊邊位有少少硬,少少影響左個口感🤔 隻鴨我認為偏瘦dd,如果肥d再好食d😋 醬汁有提供青瓜條,京蔥,砂糖同特製既醬汁(含有花生醬)。總括黎講我覺得嗰片皮鴨味道中上,但係價錢偏貴,味道好食但係未至於驚為天人,可能間中食就ok😊

我地另外再用$160加左嗰鴨鬆炒飯,本身無特別期待,但係味道就十分驚喜😍

鴨鬆炒飯

嗰炒飯一黎到就好香,色澤鮮明。一咬就不得了,嗰飯炒到粒粒分明,佈滿住鴨油香既味道,中間仲有d脆脆地鴨皮係度,成個飯好有層次😋❤️❤️真係非常推介大家加$160食👍🏿

服務💕

服務貼心,就算坐係入面都唔會驚搵唔到人🤣上片皮鴨時都好認真介紹👍🏿

推介指數:
9/10✨

食物好食有驚喜,環境同服務一流,但價錢偏貴,特別日子慶祝係一個唔錯既選擇😊

2023-01-16
生日