朋友生日揀咗呢間日式居酒屋,十月中去嘅時候仲喺新張期內,但都見坐滿,好彩有book定檯。呢間居酒屋環境空間唔細,位置坐得幾舒服,有分吧枱、卡位同埋房,裝修都好日式!因為係慶祝生日,所以我哋book位嘅時候都有問過切餅費,暫時新張期間都免切餅費👍荔枝角咁多蛋糕店/網店取貨點真係啱晒!不過蛋糕就下次再介紹~•🥢金丼 $198朋友都係被呢個金丼嘅相而吸引到想嚟食,但金丼本身唔係Dinner main menu到,我哋專登問店員,原來可以照叫!金丼係將海膽、三文魚籽、吞拿魚蓉鋪滿丼飯再加埋隻生雞黃,賣相相當之浮誇🤩三文魚籽好多;吞拿魚蓉都幾滑;海膽略厭嫌淡味咗少少,唔夠鮮甜~ 下面嘅飯有啲醬汁,唔係白飯,成個飯一個飯碗咁大,份量唔算多,但都幾滿足~(之後喺openrice到睇返佢午餐menu,發現同樣$198嘅金丼係配埋味噌湯、漬菜、沙律同稻庭烏冬,咁嘅話午市定食抵好多🙈)•🥢 月見薄燒宮崎和牛飯 $168呢個又係超打卡嘅選擇,上枱後再由店員即場燒塊和牛!燒前有問我哋想燒熟啲定生啲都ok,都幾貼心,燒和牛撈埋蛋汁,入口好滑,不過呢個價錢得一塊牛同一口飯同蛋黃就貴咗少少。•🥢燒飯團 $28因為上

🥢金丼 $198

🥢 月見薄燒宮崎和牛飯 $168

🥢燒飯團 $28
因為上一道燒和牛淨咗啲蛋汁,我哋專登叫咗燒飯團點返嚟食😂不過燒飯團自己本身就普通啲嘅。
燒飯團

🥢 自家製雞皮蝦 $58/串
用雞皮包住一隻蝦再串起,雞皮燒到微焦,入面嘅蝦都幾彈牙,幾特別~
自家製雞皮蝦

🥢 金槍魚盛 $228
壽司有幾個set揀,我哋揀咗呢個金槍魚盛,主要係唔同部位嘅吞拿魚壽司,吞拿魚刺身正正常常,魚生片偏薄少少。
金槍魚盛

🥢天婦羅炸軟殼蟹卷 $78
呢個天婦羅炸軟殼蟹卷有6件,有紫菜包住(有啲似韓式kimbab嘅賣相🤣),中間夾咗炸軟嗀殼蟹、蟹籽同青瓜~炸軟殼蟹唔會油,壽司飯都有加醬油撈過,但整體都係比較淡味。
天婦羅炸軟殼蟹卷

🥢黃金粟米天婦羅 $88
呢個粟米天婦羅幾有驚喜,係喺原條粟米到切咗一片片,所以係一排排嘅粟米沾天婦羅粉漿炸,粉漿好薄,炸得乾身唔油。
黃金粟米天婦羅
燒飯團