2023-03-22 44 瀏覽
平時去尖沙咀行完街,夜晚食飯厚福街都係一個唔錯嘅地方,鍾意呢度餐廳林立,總會搵到間啱心水,今次試下一間新開嘅日式居酒屋。這間新開嘅居酒屋以木系簡單裝潢為主,座位都算寬敞,坐得都幾舒服,唔會覺得迫夾。食飯當日隔離枱有一大班朋友在開心聚餐,令現場嘅環境氣氛更加熱鬧。✨黑松露油金魚沙律油甘魚鮮甜爽口,仲有蟹籽、三文魚籽再配上黑松露一起食,又會食到另一個層次。✨串燒▪️京蔥雞肉 滑嫩的雞肉,唔同京蔥一起吃雞味會比較濃郁,和京蔥一起吃更加帶出雞的鮮味。▪️鹽燒黑豚腩 呢個,掂啊。入口即溶,唔會䁷得油膩,肉味香濃又Juicy。▪️牛肉串 女朋友係牛肉控之一,這個牛肉串牛香肉嫩,不需要沾任何醬料,加埋蒜片一齊食更惹味。▪️露筍豚肉串 無諗過露筍同豚肉可以咁夾,一啲都唔膩,女朋友鍾意食到要再叫。✨北海道豚肉炒麵豚肉非常幼滑,加上配菜炒,更加帶出豚肉本身味道,而且麵條吸收左豚肉的肉汁,加上煙韌適中,真的值得一試。✨三文魚芝士卷女朋友見到係有芝士,諗都唔諗就點,因為我係芝士控。三文魚超新鮮,未試過卷物會有露筍,咁樣配露筍和忌廉芝士都幾特別。✨一方堂奈良卷呢個呢,女朋友話外型好似燒賣,食完都食唔出係椰菜定生菜黎,上

✨黑松露油金魚沙律

✨串燒
▪️京蔥雞肉
▪️鹽燒黑豚腩
呢個,掂啊。入口即溶,唔會䁷得油膩,肉味香濃又Juicy。
▪️牛肉串
▪️露筍豚肉串

✨北海道豚肉炒麵

✨三文魚芝士卷

✨一方堂奈良卷
呢個呢,女朋友話外型好似燒賣,食完都食唔出係椰菜定生菜黎,上面有我最愛既魚子和蟹子,再配上油甘魚,仲有個驚喜係後面,就係飯入面都有芝士架,大愛。

2023-03-18