2016-04-09 617 瀏覽
Dazzling Cafe 開左咁耐,都未試過,咁岩星期五準時收工,就去銅鑼灣的DAZZLING CAFE碰碰運氣,睇下洗唔洗排隊~ 18:30 餐廳都仲有好多位,唔洗排隊,不過19:00 之後要開始有人龍了。由於台灣的餐廳的關係,侍應係講普通話既,每個侍應講野都好溫柔,我地真係要學下囉~!每人最低消息係飲料乙杯 (就算你叫好多食物甜品,都要叫杯飲品),用餐時限90mins。環境好闊落 (非常Spacious),有好多梳化位,而且有d櫈係有兔仔耳,好可愛呢!!! 坐窗邊既更好,可以望到遼闊街景,環境絕對是舒服。熱葷唔多,主要係義大利麵,有小食跟pizza。  佛羅倫斯花枝干貝麵 ($98)個名超有氣派的~!我十分愛橄欖油煮意粉,所以就點這個。可惜依個意大利麵比較乾,橄欖油味唔夠,如果可以再多d欖油就易入口。干貝有兩大隻,仲有一D魷魚,味道淡淡的,好似缺少左調味。份量不算大,一個人食都係謹謹夠,整體一般。  檸檬青醬雞腿義大利麵 ($95)雞腿肉唔夠嫩,有d嚡,檸檬青醬唔係我杯茶,味道有D怪! 飲品係必需點的,飲得又睇得,其實都幾開心既~! 玫瑰拿鐡 ($48)玫瑰拿鐡好香,唔需要糖

熱葷唔多,主要係義大利麵,有小食跟pizza。

佛羅倫斯花枝干貝麵 ($98)
佛羅倫斯花枝干貝麵

檸檬青醬雞腿義大利麵 ($95)
雞腿肉唔夠嫩,有d嚡,檸檬青醬唔係我杯茶,味道有D怪!
檸檬青醬雞腿麵
飲品係必需點的,飲得又睇得,其實都幾開心既~!

玫瑰拿鐡 ($48)

玫瑰拿鐡好香,唔需要糖都夠味,可能有少少酒精既關係,飲到後段感覺較苦。
Rose Latte

Dazzling 經典可可 ($43)
見到有OPEN RICE有張熊拉花的相,就問侍應係咩飲品可以有這個拉花,原來就是朱古力~Kawaii 呢~ 味道亦不錯
Dazzling Chocolate
壓軸就是甜品
經典巧克力鬆餅(正常) ($90)
Waffle 有crispy 或者係regular ,我地揀左regular.  Presentation 搭夠,有cream,有藍莓,朱古力醬,糖漿,仲有一球好濃郁的朱古力雪糕。 Waffle 外脆內軟,的確幾好味,不過依家好多餐廳都有相似的waffle,Dazzling Cafe 既都好食,但唔係最好食。
Classic Chocolate Waffle
整體環境一流,服務及飲品唔錯,甜品尚可,義大利麵龍真麻麻地~

如果淨食甜品就有d貴,每人一個飲品,share 個甜品既話,平均消費都要$100。
2016-04-01
Rose Latte