呢排嘅人氣台灣美食店一定非阿元來了莫屬!因為我地足足排左一個鐘先有得食!不過就算等耐D都值得嘅,因為佢嘅裝飾佈置都好靚,有暖暖車站、夜市檔攤同埋個大戲院,加上播住D台灣歌,真係令人一解對台灣嘅思念。係排隊嘅時候,侍應已送上點餐紙,等我地等緊嘅時候可以消磨下時間。排左60分鐘終於到我地,等左咁耐,我地緊係叫多D啦。鹽酥雞嘅份量偏少,不過都好香,表皮好脆,雞肉嫩滑多汁,唔錯!綜合甜不辣是友人叫的,真係有好多款,好抵食,而且味道也跟在台灣吃的差不多,不過D汁嘅酸甜味無咁重。炸花枝丸食落唔油膩,入面嘅花枝丸好彈牙,表面已有鹽調味,但不會過鹹。因為我好中意食菇,所以叫左個香菇羮湯飯,其實都唔可以叫湯飯,因為D羮好杰,似燴飯多D。不過味道好唔錯,酸酸地好開胃,除左香菇,入面仲有大大粒花枝丸,食起黎口感豐富。最後當然要食我最中意嘅芋圓,不過唔知係咪加左百合,個糖水微苦,雖然芋圓煙韌,但對嗜甜的我來說總是差了一點點。總括黎講,個環境同氣氛一流,而且食物價錢唔算貴,如果唔怕等嘅可以一試。
排左60分鐘終於到我地,等左咁耐,我地緊係叫多D啦。

鹽酥雞
綜合甜不辣