2022-07-14 2980 瀏覽
經過幾次羣策大廈, 見到不停有上班族上去食 lunch, 唔知點解對 "杜老誌" 哩個名稱好鬼吸引我, 見鄰近華嫂又排滿人, 浩記D出品又無那那咸到痴線! 世伯雞冷氣不足, 於是轉場上去杜老誌睇睇.原來每層有不同餐廳, 聽個名羣策飲食廣場以為係 Food Court 一層有好多間食巿㖭, 最終, 都係上咗7樓杜老誌大飯店.午飯快餐點咗個雙重芝士忌廉焗蜆肉雞扒, 凍O茶少冰.優點:1, 環境超正, 霓虹光管堆砌出舊香港風味. 一流!2, 冷氣充足, 座位充足舒服.3, 上餐速度極快.4, 雙層芝士足料, 雞扒口感鬆軟 juicy 唔柴口.缺點:1, 台灣節目 wto 姐妹會曾經指出, 香港D茶檔服務很差, 催促趕命, 想話睇清楚份 menu or 問多兩句即時黑面, 杜老誌就係咁, 問多兩問黑臉! 服務態度唔合格.2, 黑面之餘, 單又俾錯 (有相有真相,無叫星米但單上有星米!), 餐又俾錯, 原本隔離枱嘅意粉俾錯咗我, 我話未食過, 原食客為免安全拒絕接收, 正常嘅, 我都唔要啦!3, 價錢唔平!4, 雞扒重手咗少少, 減咸更惹味.有機會想試試佢地晚餐小菜質素.

午飯快餐點咗個雙重芝士忌廉焗蜆肉雞扒, 凍O茶少冰.

優點:

1, 環境超正, 霓虹光管堆砌出舊香港風味. 一流!

2, 冷氣充足, 座位充足舒服.

3, 上餐速度極快.

4, 雙層芝士足料, 雞扒口感鬆軟 juicy 唔柴口.

缺點:

3, 價錢唔平!

4, 雞扒重手咗少少, 減咸更惹味.

有機會想試試佢地晚餐小菜質素.

雙重芝士忌廉焗蜆肉雞扒飯

雙重芝士忌廉焗蜆肉雞扒飯