餐廳: 沙田凱悅酒店咖啡廳
資訊:

2023-06-11 1080 瀏覽
近排凱悅酒店推出世界海洋日餐單 餐單上嘅所有海鮮都係採購可持續發展同負責任嘅漁業 好有環保意義 所以就等我哋試吓好唔好食先😚頭盤👅加拿大野生捕撈帶子牛油果沙律 $200加拿大嘅帶子食落幾有彈性 同埋都幾大隻🤩煎得好香 再配埋牛油果 橙 甘筍汁配搭嘅沙律 酸酸地 好開胃😋👅養殖虎蝦蕃茄水牛芝士藜麥沙律 $200虎蝦咬落好爽彈 同埋都有好多隻虎蝦 藜麥沙律嘅調味都好清新😝主菜👅延繩釣法國白鱈魚配忌廉菠菜 $320呢個係男小編嘅最愛😍白鱈魚食落好嫩滑 配埋忌廉醬汁 口感更加順滑 好食🤤👅挪威養殖三文魚伴大啡菇 $298烹調三文魚嘅火候控制得啱啱好 唔會煎得太乾 仲有啲肉汁 油脂幾豐富😆👅泰式紅咖喱環保養殖蝦 $248呢個係女小編覺得最有驚喜嘅‼️佢嘅紅咖喱好惹味 辣辣地 又食到椰汁香 醬汁濃稠得嚟唔會太過杰身 養殖蝦依然都係好爽彈 好味😋甜品👅沙田蘋果批呢個甜品係佢哋嘅招牌 佢嘅餅底夠薄 咬落夠鬆脆😙蘋果餡好豐富 正😝飲品👅芒果蜜桃特飲芒果味最出 可以一試👅西瓜乳酪特飲乳酪味道比較突出 唔會太甜總括嚟講 呢度嘅食物真係幾有水準🥰同埋環保海鮮餐又好有意義 同埋坐得好舒服 服務都好好 大家要嚟呢度

頭盤

👅芒果蜜桃特飲
芒果味最出 可以一試

👅西瓜乳酪特飲
乳酪味道比較突出 唔會太甜

總括嚟講 呢度嘅食物真係幾有水準🥰同埋環保海鮮餐又好有意義 同埋坐得好舒服 服務都好好 大家要嚟呢度一試🙈

😋 好味:9.00/10
🤑 價錢:7.98/10