2020-10-13 113 瀏覽
今日嚟咗阿仙奴主場,一邊欣賞場內氣氛,一邊食下好西。牆上貼滿球星嘅閃咭,所以其實餐廳顧客係以女球迷居多,都幾意想不到!除咗餐廳內嘅佈置夠晒吸睛之外,其實佢哋嘅食物都好吸引㗎!點菜後先來沙律,沙律用嘅黑醋汁係另外上,可見餐廳嘅細心。首先我要讚賞嘅係喺呢度嘅餐具相當精緻,而餐湯就係南瓜湯,而我特別欣賞佢所採用嘅餐包,呢間餐廳並唔係用香脆多士,而係將蒜蓉牛油搽上鬆軟而厚切嘅麵包上面,我覺得呢款麵包比平時食到嘅多士更加好食!首先揀咗美國牛肉眼拼法國鵝肝。呢間餐廳嘅牛扒係採用美國嘅Creekstone Farms黑安格斯,所以肉味比較香濃,肉眼扒比起一般嘅肉眼就較有𡁻口,好有口感。法國鵝肝煎得外脆內軟,新鮮趁熱食非常甘香。牛扒選了七成熟,生熟程度啱啱好。我最欣賞佢嘅Cabonara配埋一隻溫泉蛋,半熟嘅溫泉蛋混入去卡邦尼意粉入面,食起上嚟特別香滑,而且佢又有菇片、煙肉同洋蔥絲,所以特別香口。跟餐點嘅甜品可以有六折優惠,所以唔叫真係對唔住自己呀!我哋揀咗疏乎厘班戟,折咗之後只需要$46.8,仲配埋一球雪糕同埋新鮮生果,真係超值又好味!朱古力三重奏心太軟折後只需$40.8,係喺心太軟上面舖上一片朱古
今日嚟咗阿仙奴主場,一邊欣賞場內氣氛,一邊食下好西。
除咗餐廳內嘅佈置夠晒吸睛之外,其實佢哋嘅食物都好吸引㗎!
點菜後先來沙律,沙律用嘅黑醋汁係另外上,可見餐廳嘅細心。
香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝
牛扒選了七成熟,生熟程度啱啱好。
卡邦尼意大利麵配溫泉蛋
即製疏乎厘班戟
朱古力三重奏心太軟折後只需$40.8,係喺心太軟上面舖上一片朱古力片,再加上朱古力醬,朱古力片溶化之後變成軟滑嘅朱古力熔岩,真係好chocolate唷!
朱古力三重奏心太軟
餐飲揀咗熱朱古力同埋香橙特飲,同樣地熱飲嘅餐具都係咁打卡able。
呢間Lockeroom無論佈置定食物質素都咁有水準,餐廳置身喺呢個旺角黃金地段,各位球迷都可以上嚟打吓卡兼食好西。
香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝
卡邦尼意大利麵配溫泉蛋