餐廳: La Serre
資訊:

2020-11-14 167 瀏覽
難得準時5:30收工,我同女友去左觀塘海濱長廊睇日落,原來觀塘海濱有間西餐廳,坐係戶外既話可以一邊飲酒一邊睇日落🌄雖然我地坐係室內,但落地玻璃既設計令我地可以欣賞海濱既日落。亦為餐廳引入足夠既自然光,環境明亮舒適。- 甜蕃薯條估唔到同普通薯條一樣咁酥脆,而且保有番薯既甜味,佐酒一流。- 香辣雞翼雞翼好大件,香脆既外皮加上炸蒜真係爆脆!而且入面有辣椒碎,所以香辣程度不容忽視🥵- 乳豬pancake配搭幾新穎,乳豬皮脆肉嫩,pancake既甜味同乳豬鹹香味好夾,中間既青瓜可以解膩。- Green Tea Punch成份有綠茶、檸檬汁同薑啤,口味配搭清新,綠茶味較突出。- Murphy’s Murphy’s係我認為既黑啤之王,不服來辯😎觀塘返工嘅朋友如果準時收工可以嚟La Serre happy hour,望住咁靚嘅「鹹蛋黃」,所有工作壓力都冇晒🥰

- 甜蕃薯條
估唔到同普通薯條一樣咁酥脆,而且保有番薯既甜味,佐酒一流。
甜蕃薯條

- 香辣雞翼
香辣雞翼

- 乳豬pancake
乳豬pancake

- Green Tea Punch
成份有綠茶、檸檬汁同薑啤,口味配搭清新,綠茶味較突出。
Green Tea Punch

- Murphy’s
Murphy’s係我認為既黑啤之王,不服來辯😎
Murphy’s

2020-11-11