2015-01-31 5657 瀏覽
一次過玩完嘉年華+摩天輪!我同肥髀都散晒!仲非常肚餓!在最近ifc搵食,見呢間食物幾特別!不過要搵到上去平台花園嘅電梯都幾難,我在ifc前後要問兩個職員自搵到(不過商場好細心,職員總有一個響左近)去到門口,個玻璃屋已經好吸引,見入面幾滿,都擔心會無位(星期六無訂位)好在店員話只要9時交枱都有二人枱(當時7時半)我都唔係傾偈!所以無問題!被安排坐近門口一張二人枱,枱與枱好密,基本上成餐飯我都聽住隔離枱兩個人傾偈!樓底好高,所以人多都唔嘈雜,燈光昏暗(影食物相要開閃光燈,好唔好意思)枱面有燭光!裝修簡潔唔花巧!欣賞餐具除刀叉之外有比埋木筷子(唔係即棄筷子)可能佢嘅食物帶啲東南亞風!我一向鍾意用筷子多啲(連食薯條都用筷子,唔會叉斷好方便)我穩陣一早睇定食家推介,食物選擇唔算多!全英文餐牌,菜名好詳盡英文介紹!Crispy Fries($68):即叫即炸,熱到辣咀,薯條外脆內軟,重要好乾身,重薯味,用個迷你炸籃上菜好特別,不過薯條唔係主角!個松露沙律醬先至係賣點,好滑好香松露味,配薯條食絕配!食到停唔到口!連平時堅持唔點醬嘅肥髀都點醬食!Rice Paper Roll($108):好特別,米紙
景觀好
平台花園
好靚!
Crispy fries
Rice paper roll
Rice Paper Roll($108):好特別,米紙包住煙三文魚、蝦、紅菜頭、香草!香草味道好重,不過好鍾意九層塔香味!好清新!我以為肥髀會唔鍾意,點知佢又食!
Beef burger
過熟了
Beef Burger($148):賣相靚,牛肉漢堡我要5成熟!不過出來好像over了!有肉汁但比較硬!麵包煎過鬆軟,索晒肉汁好味!最驚喜反而係伴碟嘅酸菜,好爽口酸味清爽!清減晒牛肉嘅膩,沙律以帶苦味嘅菜為主,配清新柚子醬食!好味!
Lychee & rose Twist
Lychee & Rose Twist($52):樣子好靚,荔枝味清新,茶味清爽,帶點檸檬酸好味!解膩一流!
食物唔錯,服務更令人感動,店員好勤快,有禮兼親切!我兩人個大袋!店員攞個手袋掛枱勾比我,又幫肥髀放好個好佔位嘅汽球傘!今餐食得好順心!
2015-01-31
Crispy fries
Rice paper roll
Lychee & rose Twist
  • crispy fries with black truffle mayo