2023-05-14 142 瀏覽
擁有撲朔迷離又充滿魔城嘅K11 Musea 除咗有大量嘅知名品牌店之外,裏面嘅餐廳更加係帶點藝術性。 🥰有一間餐廳,除咗可以俾人high Tea飲咖啡之外, 更加可以將成件事變得非常有藝術性, 呢一間推廣藝術嘅主題餐廳,可以帶來展覽與購物一站式嘅藝術之旅!就係CURATOR 人人都可以變Creator!🤭舒適嘅環境,再配上周圍都有藝術氣息嘅佈置, 非常休閒,品嚐下high tea 更加係寫意😌Spring Blossom Afternoon Tea Set花漾田園盛宴下午茶套餐- 💐每一道小食都係別具心意,由上面係鹹點開始一路掃落去就會係甜品。💕首先上面最突出嘅就係美國安格斯小漢堡,🍔裏面嘅漢堡,更加有種特別嘅風味,香料夠晒多元嘅味道,🍔配埋經典芝士同埋蕃茄醬可以帶來更清新嘅味道🍔中間嗰度最正嘅,絕對係挪威煙三文魚牛油果醬墨西哥脆片,🌮墨西哥脆片,除咗係零食之外,更加可以將佢變得精緻,🌮牛油果醬加煙三文魚兩者自帶濃郁嘅味道,🥑有種堅果嘅感覺,至於墨西哥脆片,就可以將上面兩款食材帶出少少脆片調味🥑最有藝術氣息嘅莫過於藜麥烤蔬菜花卉杯💐(配蒜泥蛋黃墨西哥辣醬),好似盆栽嘅外表裏面其實擁有住

美國安格斯小漢堡

挪威煙三文魚牛油果醬墨西哥脆片

最有藝術氣息嘅莫過於藜麥烤蔬菜花卉杯💐(配蒜泥蛋黃墨西哥辣醬),好似盆栽嘅外表裏面其實擁有住非常健康嘅菇、生菜同埋下面迫爆嘅藜麥粒,全天然無添加,非常健康💐
藜麥烤蔬菜花卉杯

至於最底嘅當然就有非常邪惡嘅心太軟,溫度暖笠笠,🍫至於中間當然就係流心朱古力,外層有種軟曲奇嘅感覺裏面就係濃郁嘅朱古力,微甜味苦夠晒正宗🍫
心太軟

至於呢一間餐廳最出名嘅當然就係藝術打印咖啡/ 朱古力。 ☕️除咗有內定嘅相之外,更加可以揀選自己心目中最鍾意嘅相,然之後店員就會幫你製作獨一無二嘅咖啡。 ☕️非常有藝術性,亦都係人生第一次嘗試。 除咗睇得之外,亦都充滿奶香。攪勻嘅時候,變成充滿藝術性嘅cappuccino☕️
藝術打印咖啡

CURATOR Art & Café (尖沙咀)
尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea B1樓B113C號舖
2023-05-02
下午茶