樂酒場 がくさかば

GAKU HALL
2024-03-08 521 瀏覽
黑熊先生鐘意飲酒,約去街食飯總會搵有得飲返杯嘅餐廳。我哋㨂咗去尖沙咀嘅居酒屋 。店內裝潢好有日本風,牆上同天花板佈滿日式燈籠、霓虹光管,仲有榻榻米同正常坐位區。播住日文歌,感覺好輕鬆,食食下唔經唔覺就十點啦🤣🐟滿滿海膽杯海膽鮮甜,滿滿嘅三文魚子,一人一啖都幾sweet🥑牛油果山葵漬用上成熟度剛好嘅牛油果,口感creamy,配上微酸醬汁和刺激嘅山葵,好啱我口味!但黑熊先生覺得唔夠重口味🍣三文魚層層疊舖上多層三文魚喺青瓜卷壽司面,再用火槍燒溶芝士和明太子蛋黃醬,值得推薦!🦀蟹味噌甲羅燒充滿濃濃蟹味嘅蟹膏,配上多士食,送酒一流🥚明太子醬厚燒玉子明太子醬與微甜玉子好夾,平時對玉子麻麻地嘅我都食咗好幾舊🍲清酒煮白蛤鍋白蛤大隻而鮮甜,無需多講嘅一味菜🐟燒酌開邊赤魚外皮燒得好甘香口嘅赤魚,魚肉嫩滑,好啱黑熊先生口味,可惜係我哋杯酒差唔多飲曬🥒京都味噌青瓜京都味噌青瓜,用槍燒香自家製嘅柚子味噌配上爽脆青瓜,清一清味蕾,好正!🍺日本三得利啤酒sunset白酒溝黑啤,真係做到漸變色!🍹菠蘿冰highball好吸引嘅冰菠蘿配威士忌特飲,好有夏日feel如果你鍾意食日本嘢,又想喺香港感受日本嘅居酒屋氛圍,呢度
播住日文歌,感覺好輕鬆,食食下唔經唔覺就十點啦🤣

🐟滿滿海膽杯
海膽鮮甜,滿滿嘅三文魚子,一人一啖都幾sweet

🥑牛油果山葵漬

🍣三文魚層層疊

🦀蟹味噌甲羅燒
充滿濃濃蟹味嘅蟹膏,配上多士食,送酒一流

🥚明太子醬厚燒玉子
明太子醬與微甜玉子好夾,平時對玉子麻麻地嘅我都食咗好幾舊

🍲清酒煮白蛤鍋
白蛤大隻而鮮甜,無需多講嘅一味菜

🐟燒酌開邊赤魚

🥒京都味噌青瓜

🍺日本三得利啤酒sunset
白酒溝黑啤,真係做到漸變色!

🍹菠蘿冰highball
好吸引嘅冰菠蘿配威士忌特飲,好有夏日feel

如果你鍾意食日本嘢,又想喺香港感受日本嘅居酒屋氛圍,呢度絕對係一個唔錯嘅選擇☺️🫶🏻