餐廳: 良記餐廳(老鳳冰室)
資訊:

2016-12-04 588 瀏覽
原本諗住去食芋圓,點知未開,就過左嚟試下新嘢。1點鐘嚟食,唔使排隊。聽講黑松露多士最出名,但係我唔太鍾意食黑松露就無揀到。我揀左個老鳳雞翼撈一丁,聽落應該係招牌雞翼,加左啲芝麻粒同蔥,溝埋啲汁真係好回味,有啲不足之處係雞翼有啲生,入面有好多紅,朋友仔都話唔敢食。另外加左個雪糕紅豆冰,睇相好似唔錯就決定加$14試下,但係嗌既時候呀姨話要加$16。嚟到既時候好大杯,即刻試左粒雪糕,原來佢係雪米滋,兩粒係芝麻味,一粒係荔枝味,另外上面有好大舊cream,係幾新鮮既配搭,紅豆都好夠淋,成杯野好飲又好食,但係下次唔會再特別加錢去飲。另外,朋友仔叫左個芝士雞翼撈一丁,雞翼係炸既,入面就熟哂無血,有啲辣辣地,幾惹味,但係芝士撈丁有啲濟同埋無咩芝士味,朋友仔無食哂。佢就加左個波波奶茶,入面既冰係波波狀大大粒,係用奶茶去雪既,所以奶奶無被溝淡,成杯野好濃好好飲,篤爛個波波冰之後,啲冰碎都好好食,呢杯都係不二之選。成間鋪頭都好有特色,我諗普普通通叫個午餐都會好夠食好有香港味道,下次經過深水埗會試下其他美食
原本諗住去食芋圓,點知未開,就過左嚟試下新嘢。

1點鐘嚟食,唔使排隊。

聽講黑松露多士最出名,但係我唔太鍾意食黑松露就無揀到。

老鳳雞翼撈一丁
雪糕紅豆冰