2018-02-05 116 瀏覽
一直好想試金田家拉麵店,但平時夜晚經過都好多人 最終都係冇排到,星期六放假決定中午帶媽咪去食下日本拉麵🍜金田家有多間分店,最尾揀左元朗店,食飽飽順道可以行下YOHO MALL~去到門口等左陣就入得,餐廳裝修充滿日本感覺被安排了吧枱位置,可以看着師傅們忙碌地炮製拉麵媽咪揀左黑豚拉麵,我就揀左網上好多人推薦的黑松露拉麵🍜我地都追加左紫菜同糖心蛋🍳再點左個大將餃子一齊食🍜黑松露拉麵一送到黎,黑松露香味已經撲入我鼻子裡湯底濃郁富豚骨香,冇味精,湯濃稠度適中,將黑松露醬伴進湯底裡,散發出濃濃的黑松露味麵既質地我揀左超硬,食到最尾麵質都沒有變軟,吃每口麵都是黑松露香氣🍜黑豚拉麵中既黑豚肉分量十足 有好多塊,肉肥瘦適中,入口鬆化🐷糖心蛋滑溜可口大將餃子,皮薄餡靚,香脆不油膩,媽媽都讚佢好食,配拉麵吃一流好滿足的一餐
被安排了吧枱位置,可以看着師傅們忙碌地炮製拉麵

🍜黑松露拉麵一送到黎,黑松露香味已經撲入我鼻子裡
黑松露拉麵

糖心蛋滑溜可口