2019-01-15 2287 瀏覽
約左朋友聚餐,佢指名想食呢間位於尖沙咀既串燒我都係鍾意食串燒既,所以一拍即合!餐廳裝修比想像中好, 沒有一般串燒店的油煙及味道,坐得很舒適!黑板上寫滿推薦菜品,未開始食已經好期待!每台都有三罐味粉,重口味人可以自己額外添加味道。其中個辣椒粉應該係四川乾碟,不算很辣但非常惹味黃金炸雞$58炸到外脆內軟既雞腿肉外皮淋上大熱的鹹蛋黃醬,非常邪惡但真係忍唔到手真係超級推薦!!而且份量好大,兩個人根本食唔曬,好抵!黑松露廣島蠔$58@2用了大量雜菌以及黑松露一齊燒既蠔,好特別。不過蠔不算大隻,如果可以大隻d就算貴d我都會覺得更好呢微辣肉碎茄子$49這個又係非常好食!!帶有麻辣味既肉碎鋪上茄子上,比起平常既燒茄子更惹味,而且又冇咁油,味道有d似係麻婆豆腐既茄子版。鍾意食川菜或茄子既人一定鍾意西京比目魚$88魚肉有三大塊,燒得好嫩,可惜味道比較淡鹽燒牛舌$59我真係未食過咁厚切既牛舌,每塊都有一個細雞蛋咁大,啖啖肉好滿足!鹽燒鴕鳥肉$29第一次食鴕鳥肉,沒有我擔心的怪味,反而口感和味道都同牛肉好似,可以試下新食材燒豆角$25雖然不算太特別但係都幾好食!這間串燒既味粉好正呢間串燒份量比較大,所以我地真
約左朋友聚餐,佢指名想食呢間位於尖沙咀既串燒
我都係鍾意食串燒既,所以一拍即合!

黑板上寫滿推薦菜品,未開始食已經好期待!

黃金炸雞$58
真係超級推薦!!而且份量好大,兩個人根本食唔曬,好抵!
黃金炸雞

黑松露廣島蠔$58@2
黑松露燒蠔

微辣肉碎茄子$49

微辣肉碎茄子

西京比目魚$88
魚肉有三大塊,燒得好嫩,可惜味道比較淡
西京燒比目魚

鹽燒牛舌$59
牛舌

鹽燒鴕鳥肉$29

鴕鳥肉

燒豆角$25
雖然不算太特別但係都幾好食!這間串燒既味粉好正

呢間串燒份量比較大,所以我地真係食到好飽。味道好又唔貴,又有特色菜選擇,推薦
黃金炸雞
微辣肉碎茄子