2023-12-06 41 瀏覽
我今日去咗尖沙咀嘅茶墨試咗幾款特色招牌,食物幾特別,口味好道地。我同朋友試咗三樣野,包括麻薯黑芝麻烏龍奶茶、朱古力芝士蛋糕同埋培茶朱古力鮮奶。首先係麻薯黑芝麻烏龍奶茶,真係一杯獨特嘅飲品!杯中有著淡談嘅烏龍茶味道,加入黑芝麻同埋麻薯,味道層次分明。茶同黑芝麻搭配好微妙。唔係普通嘅奶茶,打卡賣相一流。其次就係朱古力芝士蛋糕,最好食的單品。蛋糕嘅質地好綿密,朱古力味同芝士好夾,入口即化。如果你係朱古力&芝士控,呢個值得一試。最後就係培茶朱古力鮮奶,味道唔似坊間咁濃郁,適合淡味人士。鮮奶同培茶同朱古力嘅結合,真係令人驚艷。飲落去,朱古力嘅香氣融入鮮奶之中,加埋培茶嘅風味,味道層次豐富。茶墨嘅環境都好舒適,喺the one 入邊有位坐,服務態度好好,令人感覺好放鬆