唔知大家有無發覺有時日日出街食早餐好容易食厭🥹 可能因為我份人對於早餐比較專一,對港式茶餐廳嘅🅱️餐沙嗲牛肉麵比較情有獨鍾🤣 基本上平時如果出街食早餐,通常都係食開 #dia_沙嗲牛肉麵🍜 (我都知道好邪惡😈🙈)唔知有無人同我一樣呢?🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️ 不過其實甚少轉口味嘅我都有唔係食🅱️餐嘅一日嘅🤣 就係食C餐啦!話說半年之前之前同幾個朋友一齊晨早流流喺觀塘覓食,我地當中有一位正正就係觀塘街坊,非常熟路,帶我地去咗呢間茶餐廳,仲介紹咗外面少見嘅魷魚麵🍜😮早餐C:▫️招牌秘製香辣魷魚公仔麵🦑▫️3.6牛乳炒蛋併腸仔▫️芝士火腿牛角酥呢個早餐只係$35(唔知道宜家有無加價)不過都真係算勁抵!😍😍😍 因為佢用啲料都幾靚,唔係就咁俾塊薄方包你,而係有烤熱咗嘅牛角包🥐,同埋火腿、腸仔同埋炒蛋(3個餸!!!)魷魚麵啲魷魚都起碼有幾塊,好足料🥳 ▫️佢呢度有啲早餐,例如五香肉丁公仔麵/ 榨菜肉絲湯米粉 更加係配埋牛油脆豬🐷🧈 OMG❤️❤️❤️ 可惜我始終都係鍾情沙嗲牛肉麵,呢度嘅沙嗲牛麵只係$32,唔知係咪全城最抵呢?(如果有平靚正嘅可唔可以推介俾我as well)😝 因為我見大多數餐廳啲早餐通常已經賣到

早餐C:
▫️招牌秘製香辣魷魚公仔麵🦑
▫️3.6牛乳炒蛋併腸仔
▫️芝士火腿牛角酥

▫️

可惜我始終都係鍾情沙嗲牛肉麵,呢度嘅沙嗲牛麵只係$32,唔知係咪全城最抵呢?(如果有平靚正嘅可唔可以推介俾我as well)😝 因為我見大多數餐廳啲早餐通常已經賣到$40字頭,開始覺得仲有$30幾蚊嘅早餐已經算幾抵⋯⋯🥹

大家去觀塘附近返工之前,可以去食個「是靚早」!☀️🍜🍽🤣

≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※

龍城冰室 (觀塘)
觀塘駿業街56號中海日升中心地下A號舖