2024-04-27 13 瀏覽
早前網上見到間好有特色嘅火鍋店,一於約埋朋友仔👭🏻去試吓。火鍋店設計以香港60年代懷舊風為主🎞️。裝修好花心思,好適合打卡呀📸 熱水壺,碗筷,水杯都係60年代嘅風格!背景音樂都係60-80年代大熱既流行曲🎶,真係好啱帶埋阿爸阿媽一齊食😋嚟緊母親節真係要再去🤗沙嗲湯底好明顯真係落咗好料,好香濃,好香沙嗲味,好適合碌牛肉🥩。蕃茄粟米濃湯底蕃茄🍅味好出,配合埋粟米🌽,湯底好甜,濃度啱啱好醉雞卷皮蛋醬拌麵🍜呢個係侍應推薦嘅菜式,醉雞🐥好入味!皮蛋🥚醬少少香辣好惹味,拌麵真係一流!頂級肥牛🥓牛肉味好出,好腍滑,份量多,性價比超高👍🏼蟹子墨魚滑🦑好彈牙,而且鮮味十足!!!海鮮🦐因為三個女仔食,唔係叫咗好多嘢。嗌咗兩款海鮮鮑魚同蟶子,兩樣都好新鮮。熊仔爆檸茶🐻🍋值得推介嘅,足料得來勁大杯。杯爆檸茶仲大過我塊面,啱晒打邊爐。🩷❤️🧡💛💚🩵💙💜🩷❤️🧡💛💚🩵💜發現原來佢哋晏晝都可以打邊爐稼,下次可以食完再行陣街都得呀🙊

沙嗲湯底
好明顯真係落咗好料,好香濃,好香沙嗲味,好適合碌牛肉🥩。

蕃茄粟米濃湯底
蕃茄🍅味好出,配合埋粟米🌽,湯底好甜,濃度啱啱好

醉雞卷皮蛋醬拌麵🍜

頂級肥牛🥓
牛肉味好出,好腍滑,份量多,性價比超高👍🏼

蟹子墨魚滑🦑
好彈牙,而且鮮味十足!!!

海鮮🦐

熊仔爆檸茶🐻🍋