餃掂手工餃子雲吞專門店

Nom Nom Dumpling
呢間餃子店係朋友機緣巧合之下介紹嘅 食過之後又覺得幾好食喎😎平時多數都係豬肉餃子 呢到就有多啲特色餃子可以試吓😌.📌調味醬料有鹽, 豉油, 醋, 四川辣椒醬, 菜脯豆豉醬🧂菜脯豆豉醬特別少少 甜甜鹹鹹辣辣 但菜脯有少少辣到苦🌶️豆豉味道都唔錯 同餃子嘅味道都好夾👍🏻.📌壽喜燒牛肉餃(煎) $58/7隻牛肉味好香 但可惜有筋 肉質比較鞋口🐮有洋蔥, 京蔥, 馬蹄調味 咬落馬蹄爽脆鮮甜 肉汁juicy 外皮煎到金黃色 帶少少脆口🥟餃子皮都算薄身 皮薄餡靚 同所有醬汁味道都幾夾唔錯😆.📌龍鳳松茸餃(黑白松露雙煎餃) $98/8隻兩款都係豬肉餡🐷黑松露醬好多 味道超重超濃郁 仲有啲松茸碎粒🖤白松露一樣都係咁香 但會相對清新香甜少少🤍點醋食唔係好夾 會掩蓋佢地本身嘅味 建議就咁食已經好正‼️.📌重慶鮮肉雲吞(小辣) $42/12隻雲吞皮超滑 冇鹼水味 餡係薑, 豬肉, 木耳😛湯唔算話好鹹 都清淡 帶有啲香油同微辣🌶️雲吞細細粒咁 好易入口 雲吞同個湯都係好好食 覺得小雲吞比餃子更正😍.📌惹味唐芹拌豆筋 $32呢個小食係凍食嘅 個汁味道香香辣辣又酸爽 豆筋口感紮實 搭配西芹, 辣椒, 蒜頭 好香口開胃✨

📌調味醬料

📌壽喜燒牛肉餃(煎) $58/7隻

📌龍鳳松茸餃(黑白松露雙煎餃) $98/8隻

📌重慶鮮肉雲吞(小辣) $42/12隻
重慶鮮肉雲吞(小辣)

📌惹味唐芹拌豆筋 $32
惹味唐芹拌豆筋

📌狀元九鼎湯 $20/碗
睇Menu 見呢碗湯用咗好多料去熬製而成(粉葛, 順德活鯪魚, 香山活鯽魚, 紅蘿蔔, 扁豆, 赤小豆, 新會陳皮, 蜜棗, 鮮排骨)🍲賣相都好吸引 諗住叫一碗試吓 點知…上嚟果吓都幾反差 真係一啲湯料都冇🤣湯幾奶白 有魚湯嘅奶香味 粉葛同豆味都好出 冇味精味 帶點餘韻微甘🥰
狀元九鼎湯

📌豆漿 (凍) $15
豆味較清淡 唔夠濃郁 但都香嘅 唔算太甜🥛
冷豆漿
龍鳳松茸餃(黑白松露雙煎餃)
重慶鮮肉雲吞(小辣)
惹味唐芹拌豆筋
狀元九鼎湯