餐廳: 富山麵家
資訊:

2023-01-18 46 瀏覽
富山麵家以富山縣為背景,門面掛着日式燈籠,非常有日本風味🇯🇵原來佢係日本東京拉麵show拎左5年冠軍,值得一去💁🏼‍♀️特製雙拼蟹膏沾麵 🍜個名咁勁,梗係要試吓佢!湯底有3款可選,我地揀咗熱牛乳湯。配料非常豐富,有沖繩豬軟骨、日式叉燒、香濃嘅蟹膏,將蟹膏拌入麵中再沾湯來食,拉麵夠彈牙又濃味。然後食埋其他配料包括蟹柳絲、青瓜絲、粟米粒,清新又解油膩感。令我食完一啖又一啖😋😋😋 最後食埋隻流心蛋真係大滿足🥰富山灣白鹽蝦拉麵🍜濃而不膩嘅湯底,仲有淡淡的蝦香 ,配以彈牙而軟硬適中嘅拉麵,非常美味!仲有日式叉燒同埋流心蛋👍🏻令我啖啖回味😋肉汁滿滿自家製餃子 🥟餃子有脆皮嘅感覺,咬落去就有好多肉汁流入個咀入面,外脆內軟😋煙熏三文魚沙律🥗有爽脆新鮮嘅沙律菜,加入適量嘅粟米,同埋煙三文魚,味道清新開胃,真能媲美高級餐廳特色炭酸飲料🥤我地試咗市門比較少見的日本🇯🇵製的罐裝波子汽水同埋橙味汽水,飲完好gur 🤤

特製雙拼蟹膏沾麵 🍜

富山灣白鹽蝦拉麵🍜