2021-09-04 106 瀏覽
特色精緻,以食卷物為主嘅小店。賣相好吸引,有d配搭食落幾特別!相樸力士$92雜錦刺身,芝士,蟹柳嘅卷物。刺身上有辣汁調味,配搭卷物裏面嘅軟身芝士,入口軟滑。可能會覺得加咗芝士,食落會好飽膩,但微微嘅辣汁發揮作用,中和番下芝士,食落唔會好膩!配搭得幾好!👍🏻黑龍卷$95芝士,炸蟹柳,鰻魚,牛油果嘅卷物。有別於其他卷物加上脆片為壽司增加口感,呢個黑龍卷特別在於卷物裏面嘅炸蟹柳,令壽司食落又有軟又鬆脆,口感豐富~牛油果三文魚卷$55中規中矩,同朋友稱為omega 之選😆劍魚腩壽司$44厚薄適中,魚腩位置突顯魚肉甘香👍🏻帆立貝壽司$47帆立貝size 並唔係好大,但肉厚,正!炸蝦天婦羅$74熱辣辣,即叫即炸!炸蝦大大隻,天婦羅炸漿酥脆又唔油膩😋炒野菜$68諗住食d菜,但估唔到普通嘅炒野菜都有驚喜!椰菜絲,冬菇絲,紅蘿蔔絲,洋蔥絲,青椒絲,金菇絲,分量都幾多!但重點係炒得好惹味,有洋蔥嘅甜,又有金菇爽脆感👍🏻總括🔹人均消費大概$250,平時成日食手額壽司,如果想有新嘗試,呢間都不失為一個幾好嘅選擇!有好多唔同款式配搭嘅卷物。不過要注意⚠️小店經營,地方比較狹窄同有限時用餐~

相樸力士$92

黑龍卷$95

牛油果三文魚卷$55
中規中矩,同朋友稱為omega 之選😆

劍魚腩壽司$44
厚薄適中,魚腩位置突顯魚肉甘香👍🏻

帆立貝壽司$47
帆立貝size 並唔係好大,但肉厚,正!

炸蝦天婦羅$74
熱辣辣,即叫即炸!炸蝦大大隻,天婦羅炸漿酥脆又唔油膩😋

炒野菜$68