2023-08-01 876 瀏覽
鐘意食日本野嘅我,好鐘意去日式居酒屋,因為有得飲有得食!而古今二更加係我久唔久都會去食嘅一間,因為佢嘅創意卷物同燒物都好好食今次因為約左九龍人,所以黎到尖沙咀The One分店,因為星期五嘅關係,都有唔少人排隊等位,我地等左大概20分鐘就有位啦!呢度嘅Menu 係好似photo album咁,啲野食都有圖有真相,淨係卷物都有5頁,搞到我地有選擇困難症!最後,我地叫左兩個卷物,分別係龍卷風同東京爆脆同埋其他野食首先黎嘅係龍卷風🌪️,裡面係鰻魚同芝士,兩樣野加埋個口感好creamy,加埋灑起卷物上面嘅脆片,口感更有層次之後黎嘅係東京爆脆,呢個裡面係吞拿魚同蟹柳,成件事好comfort food,令人忍唔到口去不停食唔好以為古今二淨係得卷物好食,燒物都係好高質架!所以我地叫咗幾個唔同嘅,分別係鹽燒白鰻,鹿兒島豚肉荔枝串燒同埋西京比目燒所有野燒嘅火喉啱啱好,調味一流,食得出係心機之作,特別推介鹽燒白鰻,食落超爽口彈牙,令人一試難忘!食得多肉,想叫個沙律平衡下,於是叫左個雜錦刺身沙律,正呀沙律菜上面勁多刺身,超滿足最後叫左杯士多啤梨🍓益力多,呢個配搭唔錯,飲落好fresh,同啲野食好夾,正

最後,我地叫左兩個卷物,分別係龍卷風同東京爆脆同埋其他野食

龍卷風

東京爆脆

鹽燒白鰻
鹿兒島豚肉荔枝串燒
西京比目燒

食得多肉,想叫個沙律平衡下,於是叫左個雜錦刺身沙律,正呀
沙律菜上面勁多刺身,超滿足
雜錦刺身沙律

士多啤梨益力多