2022-09-21 947 瀏覽
Terrace in Seaside係一間新派嘅韓式餐廳,其實之前已經嚟食過一次,覺得味道唔錯而且位置夠方便打算Encore再食😛但每次收工經過晚飯時間都會大排長龍,今日收工同朋友經過見到難得唔洗點排隊,所以二話不說就入去食喇😋。。🔘蜂蜜牛油炸雞(半份) | $108評分: 🌕🌕🌕🌕🌑評語: 上枱時嚇親我哋🤣有炸雞之餘仲配左薯條同埋年糕,兩個人食都覺得份量好多。炸雞表面灑上左牛油糖粉,再加入蜂蜜作調味,味道唔會好濃恰到好處。炸雞的確好出色保持到外脆內軟,肉汁鮮嫩而且彈牙,咬落去啖啖肉😛。。🔘傳統紫菜飯卷 | $72評分: 🌕🌕🌕🌗🌑評語: 飯卷用料好足,一口係絕對食唔晒一嚿🤣韓式牛肉、蛋、蘿蔔絲、青瓜等等都會有,係一個比較傳統嘅韓式飯卷。好食又抵食用嚟填肚就啱晒。。。🔘青醬大蝦意粉 | $112評分: 🌕🌕🌕🌕🌑評語: 一上枱嘅時候以為嗌錯野,想食大蝦意粉點知嚟左個沙律咁😂但事實係呢款青醬大蝦意粉係配上沙律菜,沙律同青醬意粉撞色所以視覺上全部都係沙律菜🫢青醬意粉味道煮得啱啱好,每一啖都有香草味。而且意粉唔會煮得太耐而失去彈性👍🏼仲有一大隻大蝦,蝦肉亦非常爽口彈牙㗎❤️。。🔘士多啤梨Tir

蜂蜜牛油炸雞(半份)

🔘蜂蜜牛油炸雞(半份) | $108

🔘青醬大蝦意粉 | $112

士多啤梨Tiramisu

🔘士多啤梨Tiramisu | $68
評分: 🌕🌕🌕🌗🌑
評語: 平時食開都係原味,今次就試吓新野,有一層新鮮嘅士多啤梨果肉🍓中間一層嘅海綿蛋糕吸收晒精華又香又好食!成份Tiramisu食落好有層次。

清甜菠蘿忌廉三文治

🔘清甜菠蘿忌廉三文治 | $68
評分: 🌕🌕🌕🌕🌑
評語: 而家仲係菠蘿嘅當造期,所以好多餐廳都推出咗好多同菠蘿相關嘅飲品同甜品。呢個忌廉三文治就改用時令嘅菠蘿果肉就餡料,加入忌廉令三文治更加香滑,夠晒清甜解膩🫶🏼

🔘濟州柑橘乳酪🍊 | $68
🔘熱情金菠蘿沙冰🍍| $68
評分: 🌕🌕🌕🌕🌑
評語: 記得之前係得濟州柑橘乳酪一款,今次嚟到有埋熱情金菠蘿沙冰,兩個人每人試一款啱啱好😛兩款飲品造型拎足100分🍊🍍有半個柑橘/菠蘿放咗喺上面,而且用鮮果搾汁而成,每一啖都有滿滿果肉,夏日炎炎飲番杯就最啱喇,好清新!

🔻首選炸雞🍗有好多款口味選擇㗎
🔻Menu上好多款食品都好靚好有特色,打卡一流
🔻由於都多人,所以建議過左繁忙時間先去😉
推介指數: ⭐⭐⭐️⭐️
蜂蜜牛油炸雞(半份)
傳統紫菜飯卷
青醬大蝦意粉