2024-04-23 379 瀏覽
而家好多漢堡包舖🍔都係連鎖式,或者用大公司嘅入貨來源。我哋今次就搵到一間觀塘隱世Burger舖,標榜用嘅麵包🥯係嚟自牛頭角地區小店😎。餐廳仲提供八款醬料,包括有茄汁、甜酸沙律、蜜糖芥辣、日式芥辣、辣辣白醬、黑松露、芫荽白醬、千島醬,而且大部份嘅醬都係舖頭自己調製㖭🥳。.🍔雙層手打牛肉芝士漢堡($88)呢款漢堡都唔例外,裏面嘅牛肉漢堡扒係舖頭全人手打造😱,口感超正,而且煎得幾香。配埋經典嘅芝士🧀、茄汁,滿足咗想食漢堡嘅心情!.🐮霸氣雙層安格斯芝士漢堡($118)如果想啖啖肉,就建議嗌呢款😍。兩塊安格斯漢堡扒真係超級厚🤩,一咬落去有一半嘅口感都係柔軟又香嘅漢堡肉。呢款嘅醬汁係用咗白醬,帶有芝士嘅香味,感覺更加濃郁🤤。.🍟炸薯條($38)份量真係超級多!都係即叫即製,所以新鮮炸起夠曬熱辣辣🔥,而且特別脆口。小食每款都可以配一種特色醬汁,裏面大部份都係舖頭自家調製,我哋就覺得辣辣白醬最夾薯條😝,少少辣味,加埋沙律醬嘅濃郁感覺,好正。.🔥炸魷魚鬚($48)除咗新鮮炸氣之外,魷魚鬚本身嘅味道都好香。炸皮有紫菜海苔碎😚,配埋魷魚嘅海鮮風味,更加香口😛。炸魷魚酥就啱點日式芥辣醬,辣根嘅淡淡Wasabi

🍔雙層手打牛肉芝士漢堡($88)
雙層手打牛肉芝士漢堡

🐮霸氣雙層安格斯芝士漢堡($118)
霸氣雙層安格斯芝士漢堡

🍟炸薯條($38)

🔥炸魷魚鬚($48)
除咗新鮮炸氣之外,魷魚鬚本身嘅味道都好香。炸皮有紫菜海苔碎😚,配埋魷魚嘅海鮮風味,更加香口😛。炸魷魚酥就啱點日式芥辣醬,辣根嘅淡淡Wasabi香味,好啱配海鮮炸物。
🍗脆炸雞塊($48)
呢度嘅雞塊係用雞扒切件而成😋,唔係溝咗好多澱粉嗰種麥樂雞嘅款式。直落雞肉嘅口感更加正,而且大部份舖頭特調嘅醬汁都係以蛋黃醬、沙律醬做基底,好夾炸雞嘅邪惡感😈。
2024-04-21
雙層手打牛肉芝士漢堡