2023-07-09 259 瀏覽
今日收工係觀塘揾食,想食西餐就同朋友去咗呢間Non Kitchen,對上一次嚟過覺得食物同服務質素都幾好,唔想諗嘅不妨揀set for 2($598)。先來到嘅係麵包籃,麵包外皮酥脆,內裡柔軟,另外仲有breadstick,搭配上鮮美柔滑嘅松露牛油,令人食指大動!前菜方面,凱撒沙律嘅沙律醬汁與新鮮生菜葉等蔬菜完美結合,加上烤麵包丁及煙肉碎,口感豐富。而甘筍湯則是溫暖的一道湯品,湯汁濃郁,甘筍甜味與酸味平衡得宜,喝完後讓人感到舒暢。煙三文魚薄餅底酥脆,搭配上鮮嫩煙三文魚、火箭菜同芝士,味道相當美味。然而主角當然是炭燒美國安格斯西冷牛扒,牛肉炭燒香氣十足,三死熟口感嫩滑,配上烤馬鈴薯塊及露荀,賣相及味道都唔錯!最後來到甜點時間,意大利雪糕泡芙的泡芙外皮酥脆,內裡填滿了香濃朱古力雪糕,搭配上雜果,味道令人驚艷。朱古力心太軟則是濃郁的朱古力心餡,外皮鬆軟,入口即化,好有驚喜,好想encore!整體而言,呢間餐廳菜色美味,食材品質、服務質素也高,讓人印象深刻,值得再來品嚐。

煙三文魚薄餅

炭燒美國安格斯西冷牛扒