餐廳: La Serre
資訊:

2021-08-19 88 瀏覽
《焗鱈魚柳配香茅椰子汁》$188一食落去,有啲泰式既感覺,蜆肉吸晒香茅椰子汁。反而鱈魚柳因為焗既關係,吸香茅椰子汁比較少,個皮比較脆身,時間控制得啱啱好,唔會overcook。《西班牙黑豬梅頭肉配蘋果蓉》$188黑豬梅頭肉味道較濃郁,肉質具口感,油脂感較輕。 除左燒汁之外,主菜配咪酸酸甜甜既蘋果蓉,食落去會好fresh,加埋燒汁一齊食,又幾夾。《Passion Fruit Squash》$58兩杯飲品當中,我比較中意呢杯,尤其係夏天,呢杯係七喜加左酸酸地既熱情果同青檸。《Mixed Berries Mojito》$58主要係雜莓加薄荷葉,兩杯都係mocktail, 即係無酒精飲品,大家可以試下。
焗鱈魚柳配香茅椰子汁
《焗鱈魚柳配香茅椰子汁》$188
西班牙黑豬梅頭肉配蘋果蓉

《西班牙黑豬梅頭肉配蘋果蓉》$188
Passion Fruit Squash  /  Mixed Berries Mojito

《Passion Fruit Squash》$58

《Mixed Berries Mojito》$58