2018-07-25 106 瀏覽
作為半個大埔人,就梗係要係大埔搵食啦,今次就搵埋朋友黎試呢一間有好多古靈精怪牛肉部位既616啦入到鋪頭個裝潢都幾特別架,幾幅牆都畫左D懷舊既香港特色,而且位置單排又恰當,唔會太過迫,而最重要呢到無咩打邊爐既”臭味”,所以坐得好舒服呀因為小妹有D咳,所以無叫其他特別既湯底試啦,只係叫左最傳統既豬骨+沙嗲湯,只可以講豬骨湯好清甜,幾舊票米更令到個湯更正,而沙嗲呢就非常足料,濃濃既花生醬味迎面撲鼻滑蛋尾龍 $48呢一個牛肉好特別,係連一個鑊仔送上黎,上面仲打左隻生雞蛋。我初初仲以為係要成個拎上個電子爐到煎,但原來唔係,問番職員先知個牛已經調左味,食之前將雞單打散,建議係清湯到6。入口個口味好似食滑牛咁,牛味加雞蛋既味道都好得意牛駝峰 $48呢個牛肉就好似肥牛咁充滿雪花,輕輕咁6一6己經食得,牛味好濃,口感有D彈牙。唔會入口即散,味道就梗係好味過普通肥牛啦!羽衣甘籃呢種菜真係係西餐到成日聽啦,但香港就真係好小有機會食到,難得今次有得食就梗係要試下啦,又係簡單燙一燙,入口爽脆帶點甘甜。聽講羽衣甘籃有抗癌作用,食多D先!其實當然成餐飯唔只叫左咁小野啦,仲有其他唔同部分既牛都有叫到,但我個人就覺得以
作為半個大埔人,

入到鋪頭個裝潢都幾特別架,
幾幅牆都畫左D懷舊既香港特色,而且位置單排又恰當,

只可以講豬骨湯好清甜,

滑蛋尾龍 $48
呢一個牛肉好特別,
牛味加雞蛋既味道都好得意
滑蛋尾龍

牛駝峰 $48
呢個牛肉就好似肥牛咁充滿雪花,
輕輕咁6一6己經食得,牛味好濃,
口感有D彈牙。唔會入口即散,味道就梗係好味過普通肥牛啦!
牛駝峰

羽衣甘籃
呢種菜真係係西餐到成日聽啦,
入口爽脆帶點甘甜。聽講羽衣甘籃有抗癌作用,食多D先!
羽衣甘藍

其實當然成餐飯唔只叫左咁小野啦,
仲有其他唔同部分既牛都有叫到,但我個人就覺得以上果幾種就最好食既,
埋單就用左$630,合理價錢。
最後不得不提職員的服務係非常到位,不時留意到你個爐既情況,自動幫你加湯或較大細火,所以下次聚會我都會再揀番黎呢到
滑蛋尾龍
牛駝峰