牛大人喺沙田偉華開左分店呀, 幾次經過都好多人呢, li期仲有同蠟筆小新合作, 店內貼左好多小新family公仔打卡位俾人瘋狂打卡📸正呀, 有部即print小新相框嘅機, cashier位show左蠟筆小新聯乘牛大人嘅限定精品>>餐具套裝, 野餐墊, 遮, 環保購物袋同餐具套裝**靚靚**小新嘅粉絲點可以錯過💜. 🥢極上和牛吃到飽套餐Lunch黎牛大人食感覺好抵! 勁涮M5和牛🤤 除左係咁encore牛之外我地仲order左好多款小食. 肉類: 牛板腱, 五花肉, 西班牙豬梅肉碟碟都好新鮮, 驚喜嘅係豬梅肉嘅肉味特別濃, 所以食得最多反而係li款.🥢中辣*牛大人秘方麻辣鍋*Cautions!!!越食越辣架, 皆因鍋內超多辣椒🌶️胡椒粒同香料, 嗜辣嘅朋友go for 中辣都食到流哂汗呀.🥢麻辣鴨血黎牛大人必食嘅item一定係大大件又好味又辣嘅鴨血勁正.🥢新竹米粉飲埋個麻辣湯底實係跟包米粉吧.🥢滷肉飯自己𢳂嘅滷肉飯忍唔住係特多滷肉嘅hahahahah!! 🥢好味台式特色熟食鹽酥雞n炸甜薯n皮蛋豆腐好好食, portion唔會太多所以點都要嗌黎食一解”思鄉”之情嘅😛.🥢鮮牛滑

極上和牛吃到飽套餐

中辣*牛大人秘方麻辣鍋*
牛大人秘方麻辣湯底

麻辣鴨血

黎牛大人必食嘅item一定係大大件又好味又辣嘅鴨血勁正.
新竹米粉

飲埋個麻辣湯底實係跟包米粉吧.
滷肉飯

自己𢳂嘅滷肉飯忍唔住係特多滷肉嘅hahahahah!!
好味台式特色熟食
鹽酥雞

🥢
鮮牛滑, 蟹籽墨魚滑

有得食, 有得玩, 肉質好新鮮, 推介.
花雕酒雞件
俾麻辣湯底淹蓋左嘅雞件, 唔覺意淥左勁耐, 但雞肉一樣嫩滑Good.
🥢
最後一人一枝Dryers時令蜜桃🍑雪芭雪條解辣, 好滿足呀!

🥢
不得不提咁多位店員都好有效率, 細心(倒湯時有用手掩住壺口)n有禮(唔會大大聲), encore係必須的.

2022-02-18
牛大人秘方麻辣湯底