2022-03-01 951 瀏覽
早前在其它區試過食石燒牛,而真係好鐘意食牛,今日忙碌週未要到屯門到訪這所隱世石燒牛,慰勞一下自己。到達時間本可食個較輕盈的抵食下午餐,但因一心滿足我食牛的心癮,問店員推介,知道我當日不想吃得肥膩,他推介我試封門柳,我又想試吉列牛,所以叫了一款雙併牛,有12件,$188,計過都抵食的,又可以一石二了鍾意石燒係因為可以自己話事,仲可以慢慢燒,燒完即食唔怕凍晒。餐廳預備了牛的脂肪塗在爐上,專業, 一塗已香味撲鼻!2種肉的味道都好吸引,牛味較濃封門柳,各有所長,只加少許鹽已經好好味,而餐廳預備的酸汁亦有另一風味,唔錯!一贊是飯有加上飯素,最後我一口氣吃完,估唔到自己變到咁大食,好味大滿足!佢既蘋果汁都唔錯!餐廳內座位舒適,壁畫都好靚好有特式,下次再來一試其和牛(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)

餐廳內座位舒適,壁畫都好靚好有特式,下次再來一試其和牛