2022-06-19 222 瀏覽
昨天18/6訂了三圍枱慶祝父親節&父親生日飯。酒樓好好,我們想食的餸是12人份量,我們只付兩圍錢,分三圍(8人)食。我們揀了頌父個set套餐碟碟餸份量很多,很足夠。由於我們人數較多,有三位女侍應服務我們,她們很細心及服務好好,值得一讚。關於餸菜:乳豬全體,皮很脆,好味。但我顧住幫家人們拍照,所以沒有映相。澳洲龍蝦,好鮮味,但略嫌煮耐左小小,有小小過熟,上湯較多,但伊麵質感整得剛好。炸蟹拑好味,老人家好欣賞。炸子雞都是好香脆及滑,荷葉飯好好味,料好足。其他菜都幾好味。因提前落訂送了大大個壽包,隻隻都有一個鹹蛋,好驚喜,其他酒家未必有鹹蛋食,好香。最最最驚喜係紅豆沙超級好食,我係極喜愛食紅豆沙的,食唔曬仲打包回家食。這價錢食這些餸菜係好抵食的。總括:三個女侍應服務好好,笑容親切又細心。我家人們都話她們好好,再有飯聚會再來這間煌府。

我們揀了頌父個set套餐

炸蟹拑好味,老人家好欣賞。

炸子雞都是好香脆及滑,荷葉飯好好味,料好足。
其他菜都幾好味。

這價錢食這些餸菜係好抵食的。

2022-06-18
父親節