2022-12-02 412 瀏覽
天氣轉涼,最想食又熱又甜既嘢,湯丸係我不二之選💕位於炮台山呢間湯丸今個冬天一定要黎食下~因為真係好!好!味!住呢頭既人都一定識,食完呢間,可以同超市x川xx碼頭x波講byebye 鋪頭細細,但一黎就知肯定係老字號!門口條人龍不斷(所以我最後其實係叫左外賣既🙃 )粒粒湯圓都大大粒圓碌碌,有芝麻同花生餡,兩款都係流心餡,外賣生湯圓42蚊10粒可以雙拼,返到屋企放急凍放到2星期 皮好煙韌,好軟糯,完全唔黏牙,其實唔算超簿但如果唔係咁應該包唔住入面既餡,我想話入面既餡並唔係流心咁簡單,而係爆漿!花生有花生粒擋一擋無咁澎湃,濃郁既芝麻餡直頭係湧出黎!真!⚠️不過佢開4pm,想去既朋友仔要留意返 @leetaitai_foodie

⚠️不過佢開4pm,想去既朋友仔要留意返

@leetaitai_foodie
芝麻湯圓

花生湯圓
2022-11-19
5 分鐘 (外賣自取)
芝麻湯圓
花生湯圓