2022-07-11 942 瀏覽
難得星期一放假,梗係出動食好野既時候。我約左亞姨食個早啲既晚餐,5點幾出到銅鑼灣食燒肉,啲人仲未放工真舒服😁我哋依個任食任飲套餐每人都係3百幾,加多$68仲任飲日本啤酒,亞姨咁鐘意酒精當然任飲 Sapporo La~坐底先送上牛肉小根湯,牛肉軟又香,小根林又甜。再點不同款式既魚生刺身,包括魷魚、八爪魚、馬刀貝、赤貝、三文魚、北寄貝、帶子、甜蝦等等。唔好以為任食質素就會比下去,佢依度既貝類刺身爽口都唔錯架😊放題又點少得天婦羅,佢地即叫即炸,天婦羅蝦外脆內彈,個天婦羅漿又唔會太油膩,炸得唔錯👍🏻依度既牛肉款式好多、 包括美國頂級牛板腱香蔥薄燒、頂級美國牛翼板、頂級美國牛肩胛肉眼、牛小排、牛舌……肉質新鮮,雪花紋靚,係鐵板上燙幾下,翻一翻再燙幾下,即食!就感受到牛肉香、肉質軟。而且部份仲有醬油、仙台或味噌調味俾你揀,真係超多選擇~不同調味吊出牛肉既美味😋依度仲有鹿兒島薩摩赤雞食,我哋點咗雞賢同雞翼。雞賢煙韌、雞翼用左七味粉調味辣得黎好惹味,而且肉嫩🥰五花腩半肥瘦、燒香超好食~海鮮我哋點咗扇貝、青口、墨魚仔,都好新鮮。隻青口好大隻😁小食方面太多都不能盡錄,我點幾個鐘意既分享下,辣味貢菜帶子裙邊
難得星期一放假,梗係出動食好野既時候。

坐底先送上牛肉小根湯,牛肉軟又香,小根林又甜。

放題又點少得天婦羅,佢地即叫即炸,天婦羅蝦外脆
內彈,個天婦羅漿又唔會太油膩,炸得唔錯👍🏻

而且部份仲有醬油、仙台或味噌調味俾你揀,真係超多選擇~
不同調味吊出牛肉既美味😋

五花腩半肥瘦、燒香超好食~

海鮮我哋點咗扇貝、青口、墨魚仔,都好新鮮。隻青口好大隻😁

小食方面太多都不能盡錄,我點幾個鐘意既分享下,辣味貢菜帶子裙邊,辣辣地帶海鮮味、口能爽口彈牙。

枝豆帶少少鹽調味配啤酒一流。

熱海帶烏冬,海帶味香、烏冬爽滑。

食完行幾分鐘就可以搭地鐵返屋企🤣
2022-07-11