2024-05-02 20 瀏覽
同朋友去食飯最鍾意就係叫食燒肉,可以一次過點咗好多嘢食✳️滿枱都係🍱邊燒邊食邊吹水💄我哋揀咗上品牛肩胛放題set ,首先要講吓燒肉嘅食材,真係新鮮到爆燈💡頂級肩脊肉🥩同牛胸腹🍖每一口都好嫩滑多汁,配上燒肉汁,真係咬落去有種幸福感爆棚嘅感覺😋而骨付牛肋肉同網燒一口牛🕸️帶有辛味醬汁,咁嘅搭配真係好開胃🥴令人食指大動🌶️除咗牛肉,仲叫咗金錢展🌀啲豬肉薄片捲成金錢形狀,烤到微焦香脆,口感好特別✡️加上啲豬頸肉同蜜糖豚肉腸🌭一啖就可以感受到豬肉嘅豐富香甜味道🐷再黎講下佢個頭盤,用6宮格裝住唔同嘅肉同海鮮🌈牛舌同牛頸脊真係絕配!牛舌燒到微微焦香,入口即化,加上啲燒肉醬汁,味道更加突出👅而牛頸脊嘅肉質鮮嫩,每一口都好多汁🤡牛小排都肥瘦均勻,燒到外脆內嫩,咬落去有咬勁,真係超級滿足🥩車海老同牡犡都係另一個驚喜❤️‍🔥車海老燒到彈牙,鮮味十足🆗令人愛不釋手!而牡犡嘅魚肉鮮甜,非常適合燒烤,味道更加突出✔️再追加個香菇同明太子櫻花蝦!香菇🍄燒到鮮香,口感彈牙,加上啲蘸醬,真係好開胃!而明太子櫻花蝦🦐嘅鮮味同濃郁嘅味道,增添咗燒肉嘅層次感!總括而言,呢間日式燒肉餐廳真係一個食材新鮮又美味、環境都幾靜,仲有通風系統做得

總括而言,呢間日式燒肉餐廳真係一個食材新鮮又美味、環境都幾靜,仲有通風系統做得幾好‼️食完之後,我哋真係好滿足,肚仔又滿意🤰🏻