🍽️ 走進幸福鳥,嗅到陣陣燒烤嘅香味,真係口水直流三千尺,港式話講就係"肚餓到咁上下"! 揀左張靠窗嘅位,環境唔錯,有種微微放鬆嘅感覺。🍗 搞掂落單,首先上嚟嘅係個拼盤,賣相靚得嚟,啖啖肉嘅燒牛舌,外層微焦香脆,啖啖滋味;而燒雞,啲肉嫩滑得黎又多汁,真係食落一啖幸福滿滿。添喇,忍唔住叫多份,跟住就係個汁燒九洲槍魷魚,海鮮鍾意者必試呀!魷魚夠晒彈牙,入口即溶,只係搭住少少嘅薑蓉就已經"嘩"到我哋。🥡 至於牛肉壽喜燒,哩個就真係溫暖人心,甜甜哋嘅壽喜燒汁包裹住肥牛同埋各種蔬菜,都算係一個過癮嘅選擇。雖然味道強烈,但又好似幫到其他嘅食材提香,充滿層次。總括嚟講,呢度嘅食物賣相同味道都掂,特別係個拼盤同牛舌,真係嚟一次仲想再嚟。店員服務都好貼心,雖然無賣酒,但係可以自己帶酒嚟配菜,嗰種小心思,就令成個體驗加分唔少。不過串燒呢邊,就覺得仲有啲提升空間。若果問我會唔會再返嚟食,答案係嘩!絕對會嘅!👍👍👍